Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Bahşılı Halk eğitim müdürlüğünden bahçecilik kursu

Bahşılı Halk eğitim müdürlüğünden bahçecilik kursu

Tarih 29 Mart 2015, 19:07 Editör PINAR YILMAZ

Bahşılı Halk eğitim müdürlüğünün açtığı bahçecilik kursuna yoğun ilgi

Bahşılı Halk eğitim müdürlüğünün açtığı bahçecilik kursuna yoğun ilgi

Bahşılı Halk Eğitim merkezi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü iş birliği ile ilçe Halk eğitim merkezi binasında Meyvecilik Kursu açıldı.

Edinilen bilgiye göre Halk eğitim müdürlüğü binasında başlayan kursa 21 kursiyer ile başlamış ve 216 saat süreceği bildirilmiştir.Kursu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Hacı Yunus Özdemir vermektedir.

Kursun bugünkü konusunun teknik hocası olarak Kursa bir ziyarette bulunan Kırıkkale Üniversitesi Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Organik Tarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Taşkın Erol kurs binasına yakın caddede açan bir kayısı ağacında çiçeklerin döllenmesi,dona karşı yapılacak teknikler,alınacak önlemler ile ilgili teknik açıklamalarda bulundu.ayrıca sunum halin dede bahar aylarındaki budamalar nasıl olmalı,dona karşı alınacak teorileri anlattı.

 

Programa Kırıkkale Gıda Tarım il Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale Ünv. Kırıkkale MYO Müdür Yrd. Organik Tarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Taşkın Erol, Tarım İl Müdür Yrd. Gürsel Doğan ve Halk Eğitim Müdürü Veysel Pekdoğan,Halk eğitim müdür yardımcısı Musa İbiş  katılarak kursiyerlerle tarımsal konularda istişare ettiler.

İlçe Müdürlüğü ziraat mühendisi Hacı Yunus özdemir ise, çiftçilerden gelen talep üzerine Halk Eğitim Müdürlüğüyle işbirliği yaparak kursu açtıklarını ve kursta teorik ve uygulamalı olarak bahçecilik konularında bilgilendirmeler yaptıklarını söyledi.

 İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale ilinde Meyveciliğin mevcut durumu ve geliştirilmesi için yapılan çalışmalar, Bakanlığımızca yapılan tarımsal desteklemeler ve İl Müdürlüğünün yapmış olduğu diğer faaliyetler hakkında katılımcılara bilgilendirme yapmıştır. 

Daha sonra Yrd. Doç. Dr. Taşkın Erol tarafından kursiyerlere bugünlerde bahçelerde görülmesi muhtemel don zararının belirtileri ve alınacak koruyucu tedbirler hakkında uygulamalı bir bilgilendirme yapılmıştır.

 

Erol; don zararının ağaç ve çiçekler üzerinde belirtileri ve tahribatı, don zararından korunmak için bahçelerde saman yakarak dumanlama yapma, bahçe kurumunda çeşit seçiminin don zararından en az etkilenecek çeşitlerin seçimi, bahçe tesisinde meyilli yerlerin tercih edilmesi, erken uyarı sistemlerinin bahçelere kurulması, don oluşma riskine karşı hava karıştırıcıların kullanılması ve sisleme yapılması ve sürekli meteoroloji ajansını takip etmek gerektiğini ve ona göre korunma yöntemlerinin uygulanabileceğini söyledi.

Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen kurs saati, Kursiyerlerin sorularının cevaplandırılmasıyla ders sona erdi.

 

                                                                         

 

Bu haber 2287 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Bahşılı

Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı da lavanta hasatı Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi