Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
AK PARTİ  İSTİKRAR  DEDİ

AK PARTİ İSTİKRAR DEDİ

Tarih 12 Nisan 2015, 01:25 Editör PINAR YILMAZ

AK PARTİ İSTİKRAR DEDİ

AK PARTİ “İSTİKRAR” DEDİ

AK Parti 7 Haziran 2015 ’de yapılacak Genel Seçimler için aday belirlemede oyunu istikrardan yana kullandı. Geçtiğimiz yıllarda Partide Milletvekilliği görevi yürüten Oğuz Kağan Köksal ve Ramazan Can yine listede ilk iki sırada yer buldu. 2011 yılı seçimlerinde ikinci ve üçüncü sırada yer alan adaylar 2015 yılı Genel seçimlerinde ise ilk iki sırada yer buldu.

7 Haziran`da yapılacak olan genel seçim öncesinde kulislerde hangi partilerin kimleri aday göstereceği konuşuluyordu. Yüksek Seçim Kurulu`nun kararı gereği siyasi partiler, milletvekili aday listesini dün saat 17.00’de teslim ettiler. Bu tarihten sonra ise itirazı bulunan adaylar veya aday adayları 15 gün içinde YSK`ya itiraz edebilecekleri belirtildi.

Vekiller yerinde kaldı

AK Parti’de geçtiğimiz ay başlayan aday adaylığı müracaatının ardından son güne kadar Kırıkkale için aday olmak için 30 kişi gerek Kırıkkale İl başkanlığına gerekse genel merkeze başvuru yaptılar.  Başvuruların tamamlanmasının ardından ise teşkilat temayülü, STK temayülü ve kamuoyu yoklaması tamamlandı. AK Parti aday adayları eleme süreci tamamlandı. Üst kurul adayları belirlerken, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başkanlığındaki üst kurulun listelere son şeklini verdiği öğrenildi. Listeler tamamlandıktan sonra dün 17.00`de Yüksek Seçim Kurulu`na sunuldu. AK Parti Üst Komisyonu, seçim çalışmalarını bitirdi. Adaylar belli oldu. Milyonların beklediği liste YSK`ya teslim edildi. AK Parti`de 3 dönem kuralına takılan 70 vekil ile, 3 dönem kuralı dışında kalan 105 milletvekili yeniden aday olamadı. Aday olamyaan isimler arasında Beşir Atalay’da bulunuyor .YSK`ya sunulan liste şu isimlerden oluştu 1 Oğuz Kağan Köksal, 2- Ramazan Can 3- Abdullah Öztürk AK partinin listesinde geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamanın ardından iki milletvekilin birden aday gösterilmesi sürpriz olmazken, Abdullah Öztürk’ün  üçüncü sırada yer alması sürpriz olarak değerlendirildi.

Tanıtım 14 Nisan

Listeler açıklandıktan sonra Seçim beyannamelerine de değinen Başbakan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:"Bir taraftan Strateji Grubumuz var beyannamesi üzerinde çalışan, onlar çalışmaları yürütüyorlar. 7 Nisan`da bu titiz çalışma tamamlandıktan sonra, seçim beyannamesiyle, bir kısmını bizzat da kendim kaleme aldığım seçim beyannamesiyle ilgili olarak, ondan sonraki 2-3 gün içinde yoğunlaşacağız. İnşallah takriben, muhtemelen 14 veya 15 Nisan`da hem adaylarımızın toplu tanıtımını yapacağız hem de seçim beyannamemizi halkımızın takdirine sunacağız"dedi.




 

 

Bu haber 936 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi