Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
7 -13 NİSAN DÜNYA SAĞLIK HAFTASI

7 -13 NİSAN DÜNYA SAĞLIK HAFTASI

Tarih 12 Nisan 2015, 17:49 Editör PINAR YILMAZ

7 - 13 Nisan Sağlık Haftası Münasebetiyle Sağlık Müdürü Dr.Mustafa UZUN yaptığı açıklama yaptı

7 -13 NİSAN DÜNYA SAĞLIK HAFTASI

  7 - 13 Nisan Sağlık Haftası Münasebetiyle Sağlık Müdürü Dr.Mustafa UZUN yaptığı açıklamada;

       Sağlıklı yaşam için dikkat edilmesi gereken en önemli kuralın hijyen olduğunu belirten Dr.Mustafa UZUN, 'Çünkü temizlik birçok hastalık mikrobunun bulaşmasını önlemektedir. Vücudumuzu çevreleyen derimiz, dış ortamdan vücudumuza giren mikroplar için ilk engeli oluşturduğunu düşünürsek deriden başlayarak el, ayak, saç, ağız ve diş sağlığı için hijyen kurallarına dikkat edilmelidir. Eller sık sık ve kalıp sabunlar kullanılarak yıkanmalıdır. Ağız ve diş sağlığı hangi yaşta olursanız olun önem verilmesi gerekmektedir. Diş ve diş eti sağlığı özellikle ilerleyen yaşlarda çok önemlidir. Mutlaka senede en az bir kez diş muayenesi yapılmalıdır.' diye konuştu.

 

DOĞRU BESLEN, SAĞLIKLA YAŞA

Sağlıklı bir yaşamı koruyacak ve geliştirecek en önemli etkenlerden birinin de dengeli ve yeterli beslenme olduğuna değinen Dr.Mustafa UZUN, şöyle devam etti: 'Tek tip beslenme, abur cubur alışkanlığı, ayaküstü atıştırma ve hareketsizlik pek çok rahatsızlığa zemin hazırlamaktadır. Yağ içeren yiyecek tüketiminin artışı, lifli gıdaların alınmaması ve ailelerin evde yemek yapmak yerine dışarıdaki hazır yiyeceklere yönelmeleri diyabet ve obezite hastalıklarına davetiye çıkarabileceğini unutmayın.' 

       Sportif aktivitelerle kas kütlesinde azalmanın engellenebileceğini belirten Dr.Mustafa UZUN, kemik yapıyı uyarma ve kalp damar sağlığını korumak gibi birçok olumlu etkiyi sağladığını söylüyor. Doğru ve düzenli egzersizin sağlığa yararlarından bahseden Sağlık Müdürü, ofis içinde mümkün olduğunca hareketli olunması gerektiğine dikkat çekti. 

       Su tüketiminin sağlıkla doğrudan ilgili olduğunu ifade eden UZUN, 'Bol su tüketimi vücudun sıvı ihtiyacının karşılanması için çok önemlidir. Hazır meyve suları, çay, kahve ve asitli içecekler sıvı ihtiyacına cevap vermek için yeterli değildir. Hem doğal hem de sağlıklı olmaları nedeni ile bitki çayları tercih edilebilir. 

 

ZAMANA KARŞI KOYMA YOLLARINI ÖĞRENİN

       Genetik yatkınlık, kötü şehirleşme, sağlıksız konutlar, stres, sosyoekonomik yetersizlikler gibi kontrol edilemeyen faktörlerle sürekli karşı karşıya kalındığına dikkat çeken Sağlık Müdürü, bu durumların kötü etkilerini yok etmenin kimi zaman imkansız olduğunu söyledi. Bu durumdan kurtuluş yolu olarak etkenlerle başa çıkmanın yollarının öğrenilmesini öneren Sağlık Müdürü, 'Elektromanyetik kirlilikten ve zararlı çevre faktörlerinden korunmak, zararlı alışkanlıklar uzak durmak ve uyku düzeni sağlamak başlıca korunma yöntemleridir. Kaliteli bir uyku günde en az 7 saat, 11.00 - 03.00 saatlerini kapsamalıdır.

       Düzenli ve kaliteli bir uyku daha zinde olmanızı sağlayacak en önemli etkenlerdendir. Sigara ve alkolden uzak durun. Sigara bağışıklık sistemine olumsuz etki ederek hastalıkların oluşumunu kolaylaştırmaktadır. Aşırı alkol tüketimi de sigara ile birleştiğinde çok daha zararlı hale gelebilir. Yazın açık renkli, kışları ise; koyu renkli ve hava dolaşımına izin veren giyecekleri giymek sizi mevsimsel olumsuz etkilerden koruyacaktır.' şeklinde bilgiler verdi.

 

 

 



 

Bu haber 1629 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi