Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ KIRIKKALE DE KUTLANDI

KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ KIRIKKALE DE KUTLANDI

Tarih 16 Nisan 2015, 01:07 Editör PINAR YILMAZ

KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ CUMHURİYET MEYDANINDA BAŞLADI

KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ CUMHURİYET MEYDANINDA BAŞLADI

Kırıkkale’de Valilik, Müftülük ve Belediye Başkanlığınca Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ‘Kutlu Doğum Haftası’ programında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Bizler Müslüman bir toplumda, ülkede, ailede doğduk ve yaşıyoruz. Doğruyu, yanlışı, iyiyi, kötüyü, helali, haramı, günahı, sevabı öğrenebileceğimiz bir toplumdayız” dedi.

Meydanda program yapıldı

Kutlu Doğum Haftası programı İstiklal Marşı’nın ardından Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi hafız Adem Kemaneci’nin Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. İl Müftüsü Bekir Gerek de Hazreti Peygamber’in doğumunun Müslümanlar ve bütün insanlık için en önemli bir gün olduğunu vurguladı. Sevgili Peygamberin alemlere rahmet olarak ve kıyamete kadar örnek olarak gönderildiğini dile getiren Gerek, şunları söyledi: “Peygamberimiz de ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere geldim’ diye buyurmuştur. Bu bakımdan dini, dünyevi, manevi ve ahlaki hayatımızın en büyük rehberi hiç şüphesiz ki sevgili Peygamberimizdir. 1444 yıl önce insanlığın, yaratanını, ona karşı kulluğu, mahlukata karşı sevgiyi, saygıyı ve merhameti unuttuğu hatta her türlü şiddetin, kötülüğün, haksızlığın, yalanın, iftiranın, riyanın yapıldığı insanlık şeref ve haysiyetinin onur ve itibarının hiçe sayıldığı, cehalet ve zulmün kol gezdiği bir dönemde sevgili Peygamberimizin doğumu, örnek hayatı ve öğretileri insanlığa doğru inancı, kulluğu ve güzel ahlaki, sevgiyi, saygıyı, merhameti ve şefkati öğretmiştir. Bu anlayışla sevgi, saygı ve merhamet toplumu oluşturmuştur.” 

Esas olan öze dönmek

Sevgiyi, saygıyı, şefkati, merhameti tanımaya ve hakim kılmaya her zamankinden daha çok muhtaç duyulduğuna işaret eden Gerek, bugün birlikte yaşama konusunda genelde insanlığın özelde ise Müslüman toplumların karşılaştığı sorunların çözülmesine ihtiyaç olduğunu söyledi. Gerek, bütün bu olumsuzlukları ortadan kaldıracak şeyin Kur-an’ı Kerim’de övülen sevgili Peygamberin çağlar üstü örnekliğini ve sözlerini esas alarak öze dönmek olduğunu kaydetti. 

Gül dağıtıldı

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise Müslüman bir toplumda, ülkede, ailede doğduklarını ve yaşadıklarını belirterek, “Doğruyu, yanlışı, iyiyi, kötüyü, helali, haramı, günahı, sevabı öğrenebileceğimiz bir toplumdayız. Bu konudaki en önemli rehberimiz Kur-an’ı Kerim ve alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin, hayatı, sözleridir. Bizler bu manada büyük bir nimete sahibiz” diye konuştu. Program, gül dağıtımı, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen kompozisyon, şiir ve mektup yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından ilahi dinletisi, semah gösterisi ve etli pilav ikramı ile son buldu

 

 

Bu haber 1151 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi