Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
YAHŞİHAN KAYMAKAM I  TAYİP AYAS A GAZİLİK ROZETİ VERDİ

YAHŞİHAN KAYMAKAM I TAYİP AYAS A GAZİLİK ROZETİ VERDİ

Tarih 16 Nisan 2015, 01:16 Editör PINAR YILMAZ

GAZİ TAYİP AYAS A ROZETİ YAHŞİHAN KAYMAKAMI TARAFINDAN VERİLDİ



GAZİ TAYİP AYAS A ROZETİ YAHŞİHAN KAYMAKAMI TARAFINDAN VERİLDİ

 

1992 yılında Mardin’in Dargeçit ilçesi Ulaş Köyünde terör örgütünün yola döşediği mayına askeri aracın çarpması sonucu sonucu gazi olan Talip Ayas’a Gazilik Beraatı ve Rozeti Yahşihan’da yapılan törenle sonrasında verildi.

Yahşihan Kaymakamı A.Ferhat Özen, Yahşihan Mühimmat Ana Depo Komutanı Yücel Tüylüoğlu, Yahşihan İlçe Jandarma Komutanı Rıdvan Aksoy, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Rıfat Öcal ve Dernek üyeleri katıldı. 

Yahşihan İlçe Jandarma Komutanı Rıdvan Aksoy tarafından Gazi Tayip Ayas’ın Mardin İl Jandarma Komutanlığı emrinde vatani görevini yapmakta iken, 10 Temmuz 1992 tarihinde Mardin İli Dargeçit ilçesi Ulaş Köyü yol güzergâhında terör örgütü tarafından daha önceden yola döşenmiş olan mayına sevk ve idaresindeki aracın temas etmesi sonucu yaralanarak Gazi olduğu bilgisi verildi.

 

Üstün fedakarlık

Gazi Rozeti teslim töreninde Kaymakam Özen “Devletimizin devamını sağlamak amacı ile Güvenlik güçlerimiz tarafından senelerdir yapılan etkin mücadele sonucu binlerce can feda edilmiş.Şehit verilmiş, Gazi olunmuştur. Devletimiz, Şehitlerimizin geride bıraktıkları aileleri ile Gazilerimize hayatlarını refah şekilde devam ettirebilmeleri için çeşitli yasal düzenlemeler yapmıştır. Bizde Yahşihan Kaymakamlığı olarak bütün Kurumlarımızla birlikte Şehit ailelerimizin ve Gazilerimizin yanındayız. Gazi Rozetini teslim ettiğimiz Kahraman Gazimiz Tayip Ayas’a göstermiş olduğu üstün fedakârlıktan dolayı teşekkür ediyor, ailesi ile birlikte mutlu bir hayat temenni ediyorum. Bu vesile ile bir kez daha bütün şehitlerimizi rahmetle, Şehit ailelerimizi ve Gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.Konuşmalardın ardından TSK tarafından hazırlanan Gazilik Beraatı ve Rozeti Tayip Aras’a takdim edildi




Bu haber 3676 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yahşihan

YAHŞİHAN HAKKINDA TARİHİ GERCEKLERİ BİLELİM.

YAHŞİHAN HAKKINDA TARİHİ GERCEKLERİ BİLELİM. YAHŞİHAN HAKKINDA TARİHİ GERCEKLERİ BİLELİM.

YAHŞİHAN DA TUZA DİKKAT

YAHŞİHAN DA TUZA DİKKAT YAHŞİHAN DA TUZA DİKKAT
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi