Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Anadolu Gençlik Derneği Kırıkkale Şubesi nden PROTESTOı

Anadolu Gençlik Derneği Kırıkkale Şubesi nden PROTESTOı

Tarih 17 Nisan 2015, 00:45 Editör PINAR YILMAZ

Muhammed Kamaruzzaman ın idam edilmesi Anadolu Gençlik Derneği Kırıkkale Şubesi tarafından basın açıklaması ile protesto edildi

Anadolu Gençlik Derneği Kırıkkale Şubesi’nden Basın Açıklaması

Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman’ın idam edilmesi Anadolu Gençlik Derneği Kırıkkale Şubesi tarafından  basın açıklaması ile protesto edildi.

 

Anadolu Gençlik Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Yusuf BAYRAKTAR, “Biz inanıyoruz ki, merhum Kameruzzaman’ın şahadeti O’nu ölümsüzleştirmiştir. İnanıyoruz ki Efendimiz (S.A.V.) kendilerini alınlarından öpecektir” dedi.

Bangladeş’te Cemaat-i İslami partisini idamlarla sindirmek isteyen iktidar, Abdülkadir Molla’nın ardından partinin liderlerinden Muhammed Kamaruzzaman’ı da idam etmesi Kırıkkale de basın açıklaması ile protesto edildi. Anadolu Gençlik Derneği Kırıkale Şubesi, Bangladeş’in daha önce işlediği cinayetlerden bir yenisi daha ekledğini belirtti

Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman, 1971’deki bağımsızlık savaşı sırasında savaş suçu işlediği gerekçesiyle idam edilmişti. Anadolu Gençlik Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Yusuf BAYRAKTAR yaptığı açıklamada, “Biz inanıyoruz ki, merhum Kameruzzaman’ın şahadeti O’nu ölümsüzleştirmiştir.  Şehadet şahitlik etmek, tanık olmaktır. Merhum Kameruzzaman da tıpkı Merhum Erbakan Hocamız gibi içinde yaşadığı dönemin tanığıdır, şahididir. İçinde bulunduğu çağı en güzel şekilde okumuş ve bu okuyuşu en güzel bir mücahede ile taçlandırmıştır. İnanıyoruz ki Efendimiz (S.A.V.) kendilerini alınlarından öpecektir” dedi.

 

BAYRAKTAR: KAMERUZZAMAN’IN İSLAM BİRLİĞİ SÖYLEMİ ÖLÜMSÜZDÜR

 

Kameruzzaman’ın idamdan birkaç saat önce oğluna söylediği “Yalnız Allah'tan af dilerim. Başbakan Hasina bana can verecek değildir. Onun gibi münafık zihniyetli birinden af dilemem. Hayalim Bangladeş'te İslam'ın hakimiyetidir. Ben belki göremem ama genç nesil hayalimi gerçekleştirecek inşallah. Sizler üzülmeyin, ağlamayın, inşallah Cennet’te görüşeceğiz” sözleri hatırlatan Bulut, şunları söyledi:

“İslam ülkelerinin ferasetten uzak yönetimlerinin Batı’nın tesirinde kalarak kendi halklarına karşı adaletten ve merhametten uzak uygulamalarla toplumu geleceğe taşımaları mümkün değildir. İnsanı yaşatmayan,  fikirlere ve inançlara tahammül edemeyen, barış ve kardeşliği esas almayan her iktidar yıkılmaya mahkûmdur.  Merhum Kameruzzaman’ın Müslümanların kardeşliği ve İslam birliği söylemi ise ölümsüzdür.”

 

Bu haber 2173 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi