Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kırmızı Et Sektörüne İyileştirme ve Kümelenme Çalışmaları

Kırmızı Et Sektörüne İyileştirme ve Kümelenme Çalışmaları

Tarih 18 Nisan 2015, 09:24 Editör PINAR YILMAZ

AHİKA Destekli Kırmızı Et Sektörü İyileştirme ve Kümelenme Çalışmaları

AHİKA Destekli Kırmızı Et Sektörü İyileştirme ve Kümelenme Çalışmaları

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından 2012 yılında tamamlanan Sektörel Rekabet Edebilirlik Analizi çalışmasının devamı niteliğindeki TR71 Düzey 2 Bölgesi (Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde) Kümelenme Çalışmaları kapsamında yapılan analizler ve değerlendirmeler, Kırşehir merkezli olmak üzere bölge sınırları içinde kırmızı et sektörünün kümelenmede başarı şansı yüksek sektörlerin başında geldiğini göstermiştir. Bu çerçevede AHİKA, Kırşehir merkezli kırmızı et sektörü ile ilgili olarak sektör iyileştirme ve kümelenme çalışmalarınıKırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi işbirliğiyle Kırıkkale ilinde başlattı.

Bu amaçla Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bir ziyaret gerçekleştirildi. Yapılan ziyarete Kırıkkale Ünv.Veteriner Fakültesi Dekanı ProfDr Şevket Arıkan, Dekan Yrd. Doç Dr. Naim Deniz Ayaz ve Öğretim Üyesi DoçDr Serkan Erat, AHİKA ajans personelleri Ufuk Kırmızı ve AbdullahÖzbaş katılmıştır. Ziyarette Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Orhan Çetinde hazır bulunmuştur.

AHİKA Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Ufuk Kırmızı; Kırmızı et sektörünün bölge için önemine değinerek çalışmayla belirlenecek sektör stratejisinin, bölgenin bundan sonraki dönemlerde sektörün gelişmesi ile ilgili yol haritası niteliğinde olacağını belirtmiştir.Bu çalışmayı Kırıkkale üniversitesi Veteriner Fakültesi ile birlikte yürüteceklerini söylemiştir.

Veteriner Fakültesi Dekanı ProfDr Şevket Arıkan; İlgili paydaşlarla birlikte öncelikle söz konusu sektörün küme haritasını ve rekabetçiliğini ortaya koyarak ve daha sonra da sektör stratejisini belirlemek amacıyla çalışma yürüteceklerini söylemiştir. Bu amaçla İl müdürlüğünden de destek alarak saha araştırması yapacaklarını belirtmiştir.

İl Müdürü Recep Kırbaş; Kırıkkale için kırmızı et üretiminin hayvancılıkta öncelikli bir sektör olduğunu belirterek, Kırıkkale ili başta olmak üzere Bölge’de üretilen sığır etinin en etkin şekilde değerlendirilmesi bölgeye ve Kırıkkale’ye katkı sağlayacağını söylemiştir. Bu çalışmaya gerekli desteği vereceklerini söylemiştir.

TR71 Düzey 2 Bölgesi 2014 - 2023 Bölge Planı’nda belirtildiği üzere Kırşehir merkezli alt bölge kırmızı et ve et ürünleri üretim merkezi olarak planlanmaktadır. Bölgede süt sektörünün başarı şansının araştırıldığı benzer bir çalışmada Niğde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından yürütülmektedir.

Bu haber 1130 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi