Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Güç birliğinde projeler anlatıldı

Güç birliğinde projeler anlatıldı

Tarih 20 Nisan 2015, 11:20 Editör PINAR YILMAZ

Güç birliğinde projeler anlatıldı

Güç birliğinde projeler anlatıldı

Kırıkkale Güçbirliği toplantısı Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur’un ev sahipliğinde Polisevinde yapıldı. İlçe belediyelerini bir yıllık çalışmaları ve yapacakları projelerin görüşüldü. Toplantıda Ak parti genel başkan yardımcısı Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay Nur Cami açılışını ve Adliye Sarayı temel atma törenini 15 Mayıs’ta yapmayı planladıklarını açıkladı

Yoğun katılım 

Kırıkkale Güçbirliği toplantısı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay başkanlığında Polis evinde yapıldı. Toplantıya Ak parti Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, MKE Genel Müdür Yardımcısı Faruk Yenal, İlçe kaymakamları ve  Belediye Başkanlarını tamamı, TSO Başkanı Ekrem Gök, Ticaret Borası Başkanı Harun Sümer Müstakil Gazeteciler derneği başkanı Cengiz Selci, Kırıkkale Gazetecileri derneği Başkanı Ramazan Çetin ile kamu kurum kuruluşların temsilcileri katıldı 

 

Miraç kandilinde açılması planlanıyor

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay toplantı öncesi Nur camii, Yeni Hükümet konağı ve Adliye sarayı arazisinde bir inceleme gezisi yaptıklarını söyledi. Atalay “ Asıl düşüncemiz Nur Camiini Diyanet İşleri Başkanlığımızla konuşarak tüm dünyada yayınlanan Miraç Kandili programını bu camimizde yaparak açışlını gerçekleştirmek. Bir iki ön kısımda çalışma kaldı. Kandil 15 Mayıs günü bu güne kadar bu kısımlarda biter düşüncesindeyiz. Ayrıca aynı gün Adalet Bakanımızla görüşerek yeni Adliye sarayı inşaatımızın temelini atmayı hedefliyoruz. Yeni Hükümet konağımızda belirlenen Eylül ayı içerisinde bitererek açılmasını düşünüyoruz. Bu üç yapı Kırıkkale’nin şehirleşmesinde önemli rol oynayacak. Gelecek için önemli eserler olacak. Bildiğiniz gibi ülke seçim gündeminde. Bende üç dönem bu görevi yaptığım için partimizin böyle bir kararı aldığı için aday olmadım. Ancak gerek Oğuz Bey gerekse Ramazan Bey  yapılan projeleri çok iyi biliyor. Yeni dönemde de Kırıkkale adına önemli işlere imza atılacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. 

 

Devlet yatırımları hizmete dönüşüyor

Toplantıda 2014 yılının bir değerlendirmesini yapan Kırıkkale Valisi Ali Kolat  bu toplantı öncesi ilçe Belediye başkanları ile iki kez değerlendirme toplantısı yaptıklarını bu toplantıda da Belediye başkanlarının detaylarla projeleri ve çalışmalarını sunumu yapacağını belirtti. Vali Kolat 2014 yılı ile birlikte ilimizde 83 yatırım programı için 500 Milyar lira ayrıldığını 71 projenin açılışa hazır olduğunu bu projeler içinde 322 milyar liranın harcandığını söyledi. Vali Kolat “ Güçbirliği toplantılarında önemli karalar ve kazanımlar elde ediyoruz. Şehri ortak akıl yönetiyoruz.İlimizdeki yatırım programları hep birlikte incele fırsatı buluyoruz. İlimize aktarılan kaynakların hepsi hizmete dönüşüyor. Son dört yılda bir çok projeye imza atıldı. Son günlerde ilimizde enerji yatırımına yönelik firmaların çalışmalar devam ediyor. Bu yatırım ilimizde büyük ilgi çekiyor. Bu yatırımların gerçekleşmesi ile ilimiz bir enerji yatırım üssü olacak gibi görünüyor” şeklinde konuştu.

 

En fazla konut Kırıkkale’de satıldı

Vali Ali Kolat ilimizde yapımı devam eden projeler ve devlet yatırımları hakkında detaylı bilgi verdi. Vali Kolat Yeşilvadi projesinin sekteye uğramadığını DSİ Bölge müdürlüğün taşkın su raporu için çalışma yaptığını geçtiğimiz günlerde bakan Veysel Eroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından ırmak boyunca taş dolgu çalışmasının yapılmaya başlanacağını açıkladı. Vali Kolat ayrıca TR 71 bölgesi olarak adlandırılan İç Anadolu bölgesinde 2014 yılında en çok konut satışının ilimizde yapıldığını belirterek “2014 yılında ilimizde 5 bin 400 konut satışı yapıldığı açıklandı.İlimiz inşaat sektörü bakımından da diğer illerinin ilerisinde. Güçbirliği toplantılarında yararlı çalışmalar oluyor. Bu çalışmalar gelecek için önümüzü açıyor. Bu çalışmaların önümüzdeki yıllarda da büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

En güzel cevabı Vali Kolat verdi

Toplantının bu kısmında söz alan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal muhalefet partilerini hep sordukları beş yılda ne yaptınız sorusuna sunumu ile en güzel cevabı Vali Ali kolat’ın verdiğini belirterek “ Gördüğünüz gibi sayın Valimiz sadece ilimizde devam eden büyük yatırımlardan bahsetti. Bu bile bir saati aldı. Birde bunun yanında yaptığımız ufak yatırımları katarsak son beş yılda ilimize ne hizmetler yaptığımız ortaya çıkar.İlimizi ne kadar önemsediğimizi bir kez daha gösteriyoruz” dedi.

 

İlk sunum Başkan Sungur’dan

Toplantı daha sonra ilçe belediye başkanlarını sunumu ile devam etti.

Alfabetik sıraya göre Bahşılı belediyesinden başlaması gereken program AK parti Genel başkan yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay’ın isteği üzerine ev sahipliğini üstlenen Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur’un sunumu ile başladı. Sungur 2014 yılında yapılan çalışmalar personel durumu ve ilçe genlinde yaptığı çalışmaları ve yapacağı projeleri tek tek anlattı. Başkan Sungur “ Belediye çalışmalarında halkımız ile bir bütünlük sağladık. Yapacağımız her çalışma öncesi halkımızı bilgilendirdik. Son aylarda uygulamaya koyduğumuz Halk günleri ile vatandaşlarımızın sorunlarını birebir dinliyoruz.Projelerimizden söz ediyoruz. Haltan hiç kopmuyoruz.ayrıca her ay bir mahallemizde halk toplantıları yapıyoruz. Belediye hizmet binasında düzenlemeler yaptık. Ayrıca önümüzdeki günlerde ilçe meyandı ve ilçe için gerekli olan  bin beş yüz kişilik bir camii inşaatının temelini Mayıs ayında atmayı hedefliyoruz. Sosyal belediyecilik anlamında çok iş yaptığını söyleyen Şişi Belediyesinden bile fazla vatandaşımızı yaklaşık sayısı 2 bin 500 buluyor Konya’ya kültürel gezi programlı düzenleyerek bu tarihi dokuyu görmelerini sağladık. Üniversite öğrencileri ile toplantılar yaparak onların istekleri doğrultusunda gerekli çalışmaları yapıyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Sungur ayrıca ilçe merkezine giriş yolunun karayollarına ait olduğunu önümüzdeki günlerde başlayacak olan il girişindeki geçit için bu yolun büyük önem arz edeceğini bu yüzden buranın bakımını yapılması gerektiğini belirtti. Başkan Sungur ayrıca ilçede büyük bir kültür merkezi yapmayı planladıklarını bunun içinde kalkınma bakanlığından destek istediklerini söyledi. Başkan Sungur ayrıca elektrik kablolarını yer altına alınması için çalışma beklediklerini kendilerini yapılacak bu çalışmaya gerekli desteği vereceklerini belirtti. 

 

İlçeler sunum yaptı

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur’un sunumunun ardından tüm ilçeler alfabetik sıraya göre sunumlarını gerçekleştirdi.

 

Bu haber 898 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi