Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kırsal Kalkınma  Proje için 2 milyon TL Hibe Desteği

Kırsal Kalkınma Proje için 2 milyon TL Hibe Desteği

Tarih 22 Nisan 2015, 00:56 Editör PINAR YILMAZ

Kırsal Kalkınma Destekleme Programından İlimize
4 Proje için 2 milyon TL Hibe Destek

Kırsal Kalkınma Destekleme Programından İlimize

 4 Proje için 2 milyon TL Hibe Destek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan “Ekonomik Yatımların Desteklenmesi Programı” kapsamında ilimizde tarımsal sanayi konusunda bugüne kadar 21işletme 13 milyon TL yatırım yapılırken bunun 5,7 milyon TL'si Bakanlığımızca karşılanmıştır.

Geçen yıl uygulanan 8. Etap destekleme programı kapsamında; Sulakyurt İlçesinde “Ayçiçeği Eleme, Çuvallama ve Depolama Projesi”  Delice ilçesinde “Hububat Depolama ve Temizleme Tesisi Projesi”, Kırıkkale OSB’de “Yem Üretimi Ürün Çeşitliliğinin Artırılması Projesi”, Kırıkkale Merkezde “Un Tesisi Kapasite Artırma ve Teknoloji Yenileme Projesi.”, Keskin ilçemizde “Buğday Silosu Projesi” ve “Çelik Silo Projesi.” ve Balışeyh ilçemizde Kuruyemiş Paketleme Projesi olmak üzere 7 adet proje tamamlanmış ve faaliyetine başlamıştır. Bu işletmelerimiz Bakanlığımızın toplam 2,5 milyon TL tutarında hibe desteğinden yararlanmışlardır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Recep Kırbaş; İlimize Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında bugüne kadar 2245 çiftçi için makine ekipman ve sulama desteği olarak 6.8 Milyon TL, 21 yatırımcımız için tarımsal sanayi desteği olarak5.7 milyon TL olmak üzere toplamda yaklaşık 28 milyon TL tutarında yapmış oldukları yatırımları için 13milyon TL hibe destek verildiğini söylemiştir.

2015 yılında da 4 yatırımcının sözleşme imzalamaya hak kazanmıştır. Yatırımcılar işlemleri eksiksiz yaparak sözleşme imzalayarak bir an evvel yatırımlarına başlamaları ilimiz ve ülkemiz tarımına katkı sağlayacaktır.

Kırıkkale ilimiz tarımsal sanayi yönünden fakir olup özellikle OSB’lerde 5. Bölge teşviklerinden de yararlanılarak yatırımcılarımızın yeni tesisler yapmalarını bekliyoruz. Yatırımcılarımızın yeni açılacak teklif çağrılarını kaçırmamaları ve 1. 5 milyon TL ye varan destekten yararlanmalarını bekliyoruz.

 

Bu haber 1249 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi