Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Balışeyh İlçe sinde Alternatif Ürün Çalışmaları

Balışeyh İlçe sinde Alternatif Ürün Çalışmaları

Tarih 25 Nisan 2015, 02:01 Editör PINAR YILMAZ

Balışeyh İlçe sinde Alternatif Ürün Çalışmaları

Balışeyh İlçesinde Alternatif Ürün Çalışmaları

Balışeyh ilçesinde Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale Ünv. Delice MYO Müdürü Kamil Kara, Müdür Yrd. Nursal Koca, İlçe Müdürü Fatma Duygu Kara, Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, teknik elemanlar veDelice MYO Organik Tarım Bölümü öğrencileri katılımıylaKılevli ve Kenanbeyobası köylerine tarımsal bir gezi düzenlenmiştir.

Heyet ilk olarak Kenanbeyobası Muhtarı Cahit Pehlivanlı’nın bahçesinde kurulan kapari demonstrasyon bahçesini ziyaret etmiştir. Kapari ilimizde yabani türleri de mevcut olan, meyveleri vitamin, mineral ve proteinlerce zengin olan, gıda, kozmetik, boya ve ilaç sanayinde kullanılan bir bitkidir.

Daha sonra yine Kenanbeyobası köyünde İbrahim Yeşilyurt’a ait 50 dekar alanda kurulmuş olan ceviz bahçesini gezmişlerdir. Bakanlığımızca sertifikalı fidan ve sulama desteği verilen bahçede,  ilkbahar son donlarından az etkilenen geç çiçek açan yabancı menşeili bir çeşit tercih edilmiştir.

 

Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım bahçe ziyaretlerinde ilçede tarımsal konularda alternatif ürün çalışmalarının memnuniyet verici olduğunu söylemiştir.

İlçe Müdürü Fatma Duygu Kara; ilçede ağırlıklı olarak hububat yetiştiriciliği yapıldığını, üretim şartlarından dolayı üreticilerin kazançlarının düşük kaldığını söyleyerek bu noktada çiftçilere örnek olması için alternatif üretim imkânları araştırdıklarını ve bu amaçla ilçede dane ve silajlık mısır, patates, yağlık ayçiçeği, suni mera, karabuğday, arıotu, kapari ve kinoademonstrasyonları kurduklarını söylemiştir.

İl Müdürü Recep Kırbaş; il genelinde meyveciliğin tarımsal yapıda çok az yer tuttuğunu son dönemlerde ise özellikle meyveciliğe bir yönelim olduğunu bu manada Balışeyh ilçemizde de ceviz, elma ve badem gibi meyve bahçelerinde bir artış gözlemlediklerini söylemiştir. Ayrıca İl genelinde tıbbi ve aromatik bitkiler yönünden de bir zenginlik olduğunu, kapari, kekik, nane, adaçayı ve kimyon gibi bitkilerin doğal florada yabani formlarını görmenin mümkün olduğunu söyleyerek bu amaçla il genelinde bu bitkilerin kültür formlarını yetiştirmeyi amaçladıklarını bu amaçla demonstrasyonlar kurduklarını söylemiştir. Çelebi ilçesinde bu yıl yaklaşık 1.000 dekar alanda kimyon ekildiğini söyleyen Kırbaş, Bakanlık olarak tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine dekara 100 TL destekleme ödemesi başlatıldığını ve Kırıkkale’nin de bu iller kapsamına girmesi için çalışma yürüttüklerini söylemiştir.

Gezilen bahçelerde bahçe sahibine yetiştiricilik, hastalık ve zararlılarla mücadele konularında bilgilendirmeler yapılmıştır.

 

Bu haber 1231 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi