Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Davulcu sanatkarları madensuyu kapağını nasıl açar

Davulcu sanatkarları madensuyu kapağını nasıl açar

Tarih 27 Nisan 2015, 00:59 Editör PINAR YILMAZ

Davulcu sanatkarları madensuyu kapağını nasıl açar

Davulcu sanatkârları madensuyu kapağını nasıl açar.

Memleketimizin, özellikle orta Anadolu nun aranan sanatkarları abdallar topluluğu yani Anadolu tabiriyle Davul ve zurna zanaatkarları eğlence ve halay,tören alaylarının vazgeçilmez bir çalgı türü olma özelliğini taşımaktadır.

Kırıkkale dede Bahşılı da bir Karşılama töreni için hazır bulunan Davul zurna ekibi içerisinde davul sanatçısı Erdal Demirok elindeki madensuyu kapağını bizim için nasıl açtı.

Davul ustası Erdal Hiç istifini bozmadan hemen eline aldı diğer omuzunda Davul, öbür elinde çomak maden suyunu da aldı çomağın şeklini ters çevirdi ve sapın düz tarafını kapağına yanaştırdı diğer eliyle de şişe düşmesin diye tutarak pat diye açtı.

Tam Bir üslala ekibi gibi Baba oğul ve Kardeşlerden oluşan Keskin Davul Zurna Ekibinden,Hasan Demirok,Muharrem Demirok, AliRıza Demirok ve Erdal Demirok Haberci Koordinatörümüze Şu açıklamayı yaptı.

 

-‘ Ben 25 yıldır bu sanatın içindeyim,şimdi ekip olarak yaptığımız bu Davul Zurna işinde her türlü müzik aletini çalarız.Biz bazı zamanlarda ortamdaki havayı,oyunları,halayları,güreşleri bozmamak için durdurulması istenmediği sürece makamı kesemeyiz.işte bu durumlarda elimizde bulunan çomakla,davulla,cubukla her türlü gündelik basit işlerde kullanırız.Buda kapak açmada oradan hasıl olmuştur.Biz bu işe çocuk yaşlarda başlayıp önce ustalarımızın,büyüklerimizin yanında üçüncü çalgı gibi gideriz taaki tek başımıza her havayı çalmayı öğrenene kadar kurstayız demektir.elbette ki Baba mesleği,Ata mesleği,Hacı Taşan gibi,Neşet Ertaş gibi üstad ozanlarımızın ürettikleri besteledikleri havalar bizlere ilham verip birer kaynak olmaktadırlar.onlara teşekkür ediyor dualarımızı gönderiyoruz,Allah onlardan razı olsun Neşet gibisi,Hacı gibisi bir daha gelmez gayrı.bize düşen görev onların eserlerini yaşatmak .dedi.

 

 

Bu haber 1772 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi