Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Karakeçili de Küçükbaş Hayvancılığın Sorunları Konuşuldu

Karakeçili de Küçükbaş Hayvancılığın Sorunları Konuşuldu

Tarih 05 Mayıs 2015, 10:04 Editör PINAR YILMAZ

Karakeçili de Küçükbaş Hayvancılığın Sorunları Konuşuldu

Karakeçili’de Küçükbaş Hayvancılığın Sorunları Konuşuldu

Karakeçili ilçe si Akkoşan köyünde yapılan çiftçi toplantısına; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü RecepKırbaş, Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı M. Kürşat Ulusoy, Karakeçili ilçe Müdürü Aydın Bütün,İl Genel Meclisi üyeleri Ramazan Türkdoğan ve Zeynel Can, muhtarlar ve yetiştiriciler katılmışlardır.

Toplantıda Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı M. Kürşat Ulusoy; Kırıkkale’de küçükbaş hayvanların yetiştiricilik sorunlarını anlatmıştır. Ulusoy yetiştiricilerin yararlandıkları mera alanlarının yetersiz ve meraların verimsizolduğunu, yetiştiricilerin sürüleri için çoban bulamadıklarını söylemiştir.

Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik; Karakeçili’nin mazisinin çok eskilere dayandığını, çoğunluğu Yörük olan halkın Oğuzların Kayı boyundan geldiklerini, geçimini yüzyıllardır tarım ve hayvancılıktan sağladıklarını, 43 vilayetin kesişim noktasında yer aldıklarını bu durumu iyi değerlendirerek Karakeçili’yi geliştirmek ve kalkındırmak istediklerini söylemiştir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü RecepKırbaş; Kırıkkale’de tarım ve hayvancılık konusunda katılımcıları bilgilendirmiştir.Kırbaş; Küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi için hayvan beslemede en ucuz girdi olan meralarda tahdit çalışmalarında son aşamaya geldiklerini, 2 adet mera ıslah projesi uyguladıklarını, meralara 11 adet suluk ve sıvat yaptıklarını, il Özel İdare ve Bakanlık desteğiyle ıslah amaçlı damızlık koç ve teke dağıtımı yaptıklarını, 2 adet Halk Elinde Islah Projesi uygulayarak 12 bin koyunu ıslah ettiklerini, Ahiler Kalkınma Ajansından eğitim projeleri uyguladıklarını ve AB fonlarında Leonarda Vinci projesinden Avrupa ülkelerine teknik geziler düzenlediklerini ve İşKur destekli Sürü yöneticisi eğitimleri verdiklerini söyledi. Ayrıca Kırsal Kalkınma Destekleme Programından 500 bin TL ye kadar hibe ağıl desteği ve ziraat Bankası kaynaklarından da hayvancılık desteği verdiklerini, sürü yöneticisi sorununa çözüm olabilmek için 300 baş küçükbaş hayvanı olanlara 5 bin TL destekleme yaptıklarını söylemiştir.

Toplantıda daha sonra yetiştiriciler yaşadıkları sorunları anlatmışlardır. Yetkililerden sorunlarına çözüm bulmalarını söylemişlerdir. Birlik Başkanı M. Kürşat Ulusoy da sorunların çözümü noktasında takipçi olacaklarını söylemiştir.

 

Bu haber 2852 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Karakeçili

Karakeçili Belediyesi Hedeflerini büyük tutuyor

Karakeçili Belediyesi Hedeflerini büyük tutuyor Karakeçili Belediyesi Hedeflerini büyük tutuyor

Karakeçili de köylülere Motorlu Tırpanlar Teslim Edildi

Karakeçili de köylülere Motorlu Tırpanlar Teslim Edildi Karakeçili de köylülere Motorlu Tırpanlar Teslim Edildi
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi