Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Karakeçili de Kırsal Kalkınma Destekleri

Karakeçili de Kırsal Kalkınma Destekleri

Tarih 10 Mayıs 2015, 10:22 Editör PINAR YILMAZ

Karakeçili de Kırsal Kalkınma Destekleri Anlatıldı

Karakeçili’de Kırsal Kalkınma Destekleri Anlatıldı.

Karakeçili Belediyesinde yapılan toplantıya Kaymakam Mesut Gazi Ambarcı, Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İlçe Müdürü Aydın Bütün ve yatırım yapmayı düşünen yetiştirici ve esnaflar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik; Karakeçili’nin özellikle et ve et ürünlerinin meşhur olduğunu, Bakanlığın desteklerinden de yararlanarak özellikle hayvancılık konusunda hem barınak hem de et işleme tesisleri yapılabileceğini söylemiştir.

Toplantıda daha sonra İl Müdürü Recep Kırbaş tarafından katılımcılara tarıma dayalı sanayi yatırımları ve sulama makine ekipman desteklemeleri hakkında bilgi vermiştir. Yatırım tutarı ve destekleme oranları; hibeye esas proje gideri;

a) Bitkisel ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlardan yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları için 3 milyon TL, tohum işleme, paketleme ve depolama yatırımları için 3 milyon TL, bunun dışında kalan yatırımlar için 1 milyon TL,

b) Hayvansal ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlara 3 milyon TL,

c) Su ürünleri işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlara 3 milyon TL,

ç) Hayvansal orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlara 2 milyon TL,

d) Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlara 3 milyon TL,

e) Soğuk hava deposu yapımına yönelik yeni yatırımlara 1 milyon TL,

f) Çelik silo yapımına yönelik yeni yatırımlara 1 milyon TL,

g) Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış tesislerde kullanılmak üzere; alternatif enerji kaynaklarından jeotermal ve biyogazdan ısı ve/veya elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgâr enerjisinden elektrik üreten tesis yatırımlarına 3 milyon TL,

ğ) Tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlardan mantar yetiştiriciliği ve kültür balıkçılığına yönelik sabit yatırımlara 1 milyon TL, büyükbaş hayvan yetiştiriciliğine yönelik sabit yatırımlara 1.500.000 TL, küçükbaş ve kanatlı hayvan yetiştiriciliğine yönelik sabit yatırımlarda 1 milyon TL geçemez. ) Proje bütçesi KDV (Katma Değer Vergisi) hariç hazırlanır.

(2) Hibeye esas proje tutarının %50’sine hibe yoluyla destek verilir. Diğer %50’si oranındaki tutarı başvuru sahipleri kendi kaynaklarından temin etmekle yükümlüdür.

Çelik silo, sera ve soğuk hava deposu yatırımları hariç, tüm yatırımlarda inşaat gideri hibeye esas proje tutarının % 80’inden fazla olamaz. İdari kısımlarla ilgili harcamalar, hibeye esas inşaat giderinin %20’sini aşamaz.

Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi hakkında tebliğ; 30.04.2015 tarihinde yayınlanmış olup,  Bu Tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan başvuru dosyasının girişi bu Tebliğin  yayımı tarihinden itibaren otuz gün içerisinde (www.tarim.gov.tr) üzerinden yapılması gerekmektedir.

Toplantıdan sonra Karakeçili Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı ve Çelebi Kaymakamı AdemKaradaş ile birlikte Karabucak köyünde Ahmet Tekin’e ait istiridye mantarı deneme üretim yeri ziyaret edilmiştir.

                                                                                                  

Bu haber 2893 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Karakeçili

Karakeçili Belediyesi Hedeflerini büyük tutuyor

Karakeçili Belediyesi Hedeflerini büyük tutuyor Karakeçili Belediyesi Hedeflerini büyük tutuyor

Karakeçili de köylülere Motorlu Tırpanlar Teslim Edildi

Karakeçili de köylülere Motorlu Tırpanlar Teslim Edildi Karakeçili de köylülere Motorlu Tırpanlar Teslim Edildi
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi