Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı Bahşılı da kutlandı

19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı Bahşılı da kutlandı

Tarih 20 Mayıs 2015, 09:35 Editör PINAR YILMAZ

19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı Bahşılı da muhteşem bir törenle kutlandı

19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı Bahşılı da kutlandı

Bahşılı Çok programlı Anadolu Meslek lisesi bahçesinde 19 Mayıs Gençlik ve spor bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bahşılı’daki Gençlik Spor bayramı önce Belediye önündeki Cumhuriyet meydanında Atatürk büstüne Milli eğitim müdürlüğünün çelenk koyması ile başladı.

Çok Programlı Anadolu Meslek lisesi Bahçesindeki programa saygı duruşu, istiklal marşı ile devam edildi.

 

 programa , Kaymakam Harun Ersin Polat,Garnizon komutanı Baş Çavuş Ercan Erçayan,Belediye Başkanı İbrahim Uyar,İlçe Emniyet müdürü Uğur Çelik,Emniyet müdür yardımcısı Hasan Akpınar,Kamu kurum yöneticileri,Muhtarlar,Öğretmen ve öğrencilerle halk katıldı.

Program da,günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Çok Programlı Anadolu Meslek lisesi müdürü Eren Arslan yaparken,gençlik adına ise konuşmayı Ruhşen Kacar yaptı.    

                                                 

Okul müdürü Arslan şunları söyledi,’’ Değerli Öğretmen Arkadaşlarım ve Sevgili Öğrenciler,

Bugün, milletimizin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs bayramının kutlandığı gündür.

 Unutmayınız ki, Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır.

Sevgili gençler,

Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı’nı ona inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü siz gençlerimize armağan etmiştir.

 

Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getireceksiniz.

Biliyoruz ki sizler, Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerinde “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.dedi.

 

 

Programda şiirler okundu,Gençliğe hitabe İngilizce öğretmeni Esin Yılmaz ın koordinesinde seslendirilirken,gençliğin cevabı da Türkçe olarak Merve Er isimli öğrenci ile bütün öğrenciler hür bir ses ile tekrarladı.

 

Erkek öğrencilerin jimnastik gösterileri sonunda kule kuran öğrenci açtığı bayrağı Kaymakam Polat a hediye etti.Solistler geçidinde kız ve erkek öğrenciler türküler söyledi.

Solistler geçidinde,Melisa Nur Taş ve Fatma Okyay 'Hasretinle yandı gönlüm' şarkısını söyledi.'Dağlara Gülüm Dağlara' türküsünü ise Ahmet Mirza seslendirdi.

Oyun havaları ile çoşan gençler Milli Eğitim müdürü Sefayet Özbek,Okul müdürü Eren Arslan da Ankara’nın bağlarına isimli oyun havasına öğrenci ve öğretmenler Hacer Kahraman,Gülizar Kara,Nilgün Çelik eşlik ederek öğrencilerle doyasıya oynadılar.

Eski günlerdeki mahalli oyunları canlandırmak adına Yumurta taşıma,Halat çekme,Çuvalla yürüme yarışı yapıldı.Halat çekmede birinci gelen Kimya bölümü öğrencilerine,Yumurta taşımada ve Çuval yarışında birinci gelen öğrencilere ödüllerini veren Belediye Başkanı Uyar,en centilmen yarışmacı Rahşan Kacar çuval ile en sona postacı yürüyüşü ile geldiği ve sempatik tavırları ile yarışı tamamladı için Başkan dan ödül aldı.

 

Program sonunda Kırıkkale deki bir firmanın her sene düzenlediği NIKE halı SAHA FUTBOL turnuvasında 26 takım arasında ikinci olup kupa alan Çok Programlı Anadolu Meslek lise si futbol takımı Beden eğitim öğretmeni  Musap Soyak a Kaymakam Polat tarafından madalya ve Plaket, Belediye Başkanı Uyar tarafından da bütün sporculara tişört verilerek tebrik edildi.

Programa Gençlik yürüyüşü ile Çok Programlı Lise önünden Bahşılı belediyesi ve Pazar yerine kadar 1.5 km. yürüyerek dev bir bayrak açılması halkın ilgisini çekti.

 

 yürüyüş sonunda Bahşılı Belediyesi tarafından hazırlanan Kapalı Pazar yerinde etli bulgur pilavı ikram edildi.

Bu haber 2333 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Bahşılı

Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı da lavanta hasatı Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi