Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
TİCARET VE SANAYİ ODASININ YENİ HİZMET BİNASI TÖRENLE AÇILDI

TİCARET VE SANAYİ ODASININ YENİ HİZMET BİNASI TÖRENLE AÇILDI

Tarih 24 Mayıs 2015, 21:03 Editör PINAR YILMAZ

TİCARET VE SANAYİ ODASININ YENİ HİZMET BİNASI MUHTEŞEM BİR TÖRENLE AÇILDI

TİCARET VE SANAYİ ODASININ YENİ HİZMET BİNASI MUHTEŞEM BİR TÖRENLE AÇILDI.

Cumhuriyet şehri ve Savunma sanayi’nin merkezi olan Ticaret ve Sanayi odasının yeni hizmet binası muhteşem bir törenle açıldı. Açılışa Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Beşir Atalay’da katılarak bu önemli güne tanıklık ettiler. Hisacıklıoğlu Hizmet binasının açılısından sonra davetlilere bir konuşma yaptı Hisacıklıoğlu, “Biz TOBB olarak Cemalettin Başkanla, Beşir beyle ve Oğuz beyle yapmış olduğumuz toplantılarda bir söz verdik. Türkiye’nin tercih sıralamasında en önde gelen TOBB üniversitesini yapma sözü verdik. YÖK’ten geçer geçmez çalışmalara başlayacağız’’dedi.

 

GENİŞ KATILIM

Yeni Doğan mahallesi Millet bulvarına üzerine açılan yeni TSO binasının açılışına AK Parti Genel Başkan yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale Valisi Ali Kolat,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Milli Savunma Komisyon Başkanı ve Oğuz Kağan Köksal, Milletvekili ve adayı Ramazan Can, Kırıkkale Milletvekili Adayı Abdullah Öztürk, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, Emniyet Müdürü Hasan Onar ve çok sayıda Kırıkkale’li eşraf katıldı.

 

SÖZÜMDE DURDUM GELDİM

Açılıştan sonra TSO binasının yeni toplantı salonuna geçen heyet davetlilere konuşma yaptılar ilk olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu konuşmasını gerçekleştirdi. Hisarcıklıoğlu “Sadece Kırıkkale’li girişimciler yok bu salonda iç anadolu’nun bütün girişimcileri burada. Kendilerine bu sevinci ortak oldukları için teşekkür ediyorum. Bugün sabah Başbakan yardımcısı Ali Babacan ile birlikte bütün dünyayı kapsayacak dünya kopi formunun açılış töreni vardı. Bugün hemşerilerimle beraber olmak biliyorsunuz geçen sefer geldiğim zaman Sayın başbakan yardımcımız vekilimiz ile birlikte belediyemizin programına katılmıştık. Eskiden fahriydi şimdi gerçek hemşeriniz olarak sizlerle bu mutlu günde beraber olmak istemiştim. Sayın başkana da söz vermiştim. Ne zaman bina hazır olursa geleceğim demiştim. Böyle güzel hizmet binasına Kırıkkale’li hemşerilerimize hizmeti sunması noktasında kendilerine teşekkür ediyorum.’’şeklinde konuştu.

 

ŞEHRİMİZE KATKI SAĞLIYOR

Hisarcıklıoğlu “Çok kısa sürede vermiş olduğu hizmet binasını bitireceğin dedi ve 6 ay gibi kısa sürede hızla bu binayı tamamlayarak Kırıkkale’de ki tüccar ve sanayicilerimize hizmet binasına kavuşturduğu için Başta sayın başkanımız olmak üzere yönetim kurulumuza meclis üyesi kardeşlerimize huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu makamlarda para yok pul yok. Herkes zannediyor ki biz bu makamları yaparken, memleket aşkı olduğu için yapıyoruz. Bu işler insanı işinden eder, eşinden eder ama esas olarak ta bütün mesele şu bir Allah razı olsun şehrimize bunu kazandırdınız derseniz diğer dünya’da da Allah bize sınıf geçmeyi nasip eder. Cemalettin başkandan Ekrem bayrağı devraldı, genç zıpkın gibi Cemalettin başkanın tecrübesiyle, dinazimiyle aktivitesini kattı şehrimize büyük katkı sağlıyor. Ben Ankara’da okuyup Kayseri’ye giderken, otobüste Kırıkkale Üniversite’sinin temelinin atıldığını bilirim. Bakın bugün Kırıkkale’liler olarak gurur duymalısınız. Bugün Türkiye’nin hangi yönetim kadrosunda hepsi Kırıkkale üniversitesinden geçti ve hepside Beşir hocamın öğrencisi oldu.’’diye konuştu.

 

 

YER SİZDEN FAKÜLTE BİZDEN

“Kırıkkale’nin vizyon kazanması noktasında güzel bir söz var “birlikten rahmet bereket, ayrılıkta azap vardır’’ diye şehrimizin birlik ve beraberliğimizin sağlanmasında başta sayın valimiz olmak üzere genç ve içimizden gelen belediye başkanımız, oğuz kağan bey oda ve borsa başkanlarımıza teşekkür ederim. Farklı düşüneceğiz, farklı düşüncelerimizi istişareyle ortak akla çevireceğiz. Orakta akla getirdikten sonra o akıl artık hepimizin ortak aklıdır. Kırıkkale’nin muhteşem bir zengin toprağı var. Bunun yüzde 66’sı tarım arazisi ve tüm Türkiye’yi yılda bir sefer gezen 3 yüz atmış bin kilometre kat eden birisi olarak söylüyorum. Allah bize toprağı vermiş yanı başına da suyu vermiş Kızılırmak. Türkiye’de 81 vilayet var. Yaşanılabilir şehirler içinde 11. Bundan sonra bizim yapmamız gereken Kırıkkale’nin reklamını yapmak. Biz TOBB olarak Cemalettin Başkanla, Beşir beyle ve Oğuz beyle yapmış olduğumuz toplantılarda bir söz verdik. Yer sizden fakülde bizden diye. Siyasetçilerimiz bizzat takipçileri oldu. Bizde bu kapsamda sözümüzü yerine getirmek ve Kırıkkale’li bir hemşeriniz olarak Türkiye’nin tercih sıralamasında en önde gelen TOBB üniversitesini yapma sözü verdik. Bu kapsamda bütün üniversitelerin bağımsız olduğu bir kurul var. Yüksek öğrenim kurumuna müracaat ettik. Burada fakültemizi açmak için YÖK’ten geçtikten sonra sözümüz söz.’’

 

BÜYÜK DÜŞÜNCELER OLUYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ise yaptığı konuşmada “ Hisarcıklıoğlu Türkiye için önemli bir profildir. Türkiye'ye katkılarını biliyorum. TOBB ilk defa kısır tartışmaların dışına çıkarak Türkiye'nin kalkınmasına katkı veren büyük bir kuruluş haline geldi bu dönemde. Hepimiz bunun şahidiyiz. Bu uluslararası alanda geçerli. Eski yılları hatırlayın. TOBB'un her kongresi bir siyasi manevra alanıydı. TOBB'u da hiçbir zaman büyütmedi. Şimdi de G-20 geldi, dönem başkanıyız ama B-20, G-20'nin önünde seyrediyor. Çünkü bunu TOBB başkanı yürütüyor. Bunun uluslararası alanda ne kadar önemli olduğunu görün. TOBB ETÜ'de bu dönemin eseridir. Bunların hepsi büyük düşüncelerle oluyor.’’

 

TEK BAŞIMA DEĞİLİM

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök ise yaptığı konuşmasında “Kırıkkale’nin yüz akı olacak. Hizmet binamızın açılış töreninde aramızda görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. 2 yıllık görev süremiz içinde yeniliklerin ve güzelliklerin şehrimize daha iyi gerçekleşmesi için çaba sarf ettik. Elbette tek başıma değildim. Burada sizlerin huzurunda çalışmalarımızda bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan daima destekleyen Türkiye odalar borsalar birliği sayın başkanım yönetim kurulu üyem ve kıymetli meclis üyelerin hepsine teşekkür ediyorum.’’dedi.

 

 

Bu haber 1318 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi