Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
ÖZEL GAZİ KOLEJINDE BİLEŞİM ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

ÖZEL GAZİ KOLEJINDE BİLEŞİM ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Tarih 28 Mayıs 2015, 01:07 Editör PINAR YILMAZ

ÖZEL GAZİ KOLEJINDE BİLEŞİM ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

ÖZEL GAZİ KOLEJINDE BİLEŞİM ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Bahşılı Tüpraş lojmanlarında eğitim öğretim veren Özel Gazi Kolejı bileşim şenliği düzenleyerek atıl bilgisayar parçalarından neler yapılabileceğini kanıtladı.

Programda proje koordinatörü Zehra Al birde konuşma yaparak bilgi verdi.

Al şunları söyledi,

Sayın Kaymakamım,Değerli Misafirler,Kıymetli Öğretmen arkadaşlarım Sevgili Öğrenciler.Basınımızın Değerli Temsilcisi,

Bilişim Hafatası dolayısıyla hazırlamış olduğumuz Bilişim Şenliğine hoş geldiniz.

 

Bilişim haftası, bilgisayardan doğru şekilde faydalanmayı, bilgi toplumu olmanın gereklerini yerine getirmeyi öğrenmemize yardımcı olmak için kutlanmaktadır. Bilişimi, bilgi ve teknolojinin birlikte kullanılmasıyla elde edilen sonuçlar olarak tanımlayabiliriz. Bilişimin en önemli ikinci öğesi bilgisayarlardır. Bilgisayarların programlardan oluşan yapısına yazılım ve elektronik parçalardan oluşan fiziksel yapısına da donanım denir. Yazılım ve programlama bilgisayarın iki temel unsurudur. Ebetteki bilişimin birinci temel öğesi İNSANDIR. Bilgisayarlar, bilgileri kendine mahsus, özel bir biçimde disk ortamında saklarlar. İhtiyaç duyduğumuzda, verilen komutlar aracılığı ile istediğimiz bilgileri bizim anlayacağımız şekle dönüştürerek ekran denen dış çevre birimine gönderirler. 

 Bilgisayarların yararlı olarak kullanılması gerekir. Bilgisayar ile saatlerce oyun oynamanın, MSN gibi Chat ortamlarında saatlerce vakit geçirmenin bilişime hiçbir katkısı yoktur. Bunlarla sadece iyi bir bilişim tüketicisi olabiliriz. Bilgisayar bilmek bilgisayar oyunlarını çok iyi oynamak değildir. Bilişim toplumu bilgisayar oyunlarını çok iyi oynamak ile sağlanmaz. Aksine bilgisayarı gerçek anlamından uzaklaştırarak, bilişim aracı olmaktan çıkarıp eğlence aracı haline getirmektedir. Bu nedenle bilgisayar programlarını kullanmayı öğrenmeli; işimizi ve hayatımızı kolaylaştıracak şekilde bilgisayar kullanmayı bilmemiz gerekir.

Geri kalmamak için; geri bırakılmışlığa, kendimize yakıştırmamalı, çok çalışmalı ve üretmeliyiz. Ülkemizin kendisine ait bilişim ürünleri olması için bilgiyi, teknolojiyi, küresel boyutta ve etkin biçimde kullanabilmeliyiz. Evde, kahvede, televizyon başında oturmak zorunda bırakılmış insanlarımızla bilgi toplumu olamayız..

 

Bilişim, ülkelerin ekonomik, toplumsal ve kültürel kalkınmasında çok önemlidir. Bu nedenle, Türkiye'mizin mutlaka bir bilişim politikası olmalıdır. Böylece ülkemizi yurtdışından teknoloji ithal etmeye mahkûm olmaktan ve teknoloji çöplüğüne dönüşmekten kurtarabiliriz

Bu Bilşim Şenliğimizi organize etmede büyük çaba gösteren   6/A ve B sınıfı Öğrencilerimize,vermiş oldukları destekten dolayı Velilerimize,Emeği geçen Öğretmen arkadaşlarıma katılımınızdan dolayı sizlere  teşekkür eder,Saygılar sunarım.

 

 

Zehra Al Hoca hanımın Koordinatörlüğünde düzenlenen Diğer hocalarla da desteklenen Bileşim şenliğine katılan Kaymakam Harun Ersin Polat a Klavye tuşlarından yapılmış ismi yazan bileklik ,yine klavye tuşlarından yapılan saat ile Türk bayrağı hediye edildi.

Özel Gazi kolejı çok amaçlı salonunda düzenlenen fuarda neler yoktu ki,Klavyeden gitar,çim bahçesi,isimlik,eski tip tüplü monitörden akvaryum,Bilgisayar kasasından,pttt kutusu,kağıtlık,çöp kutusu,kitaplık,cd rafları,rem lerden saat,klavye tuşlarından saat,yine klavyeden ,hoparlörden menekşe saksısı gibi geri dönüşüme katkı sağlamak amaçlı kullanılabilen araç ve gereçler yapıldı.

Kaymakam Polat,çocukların üstün zekaları atıl bilgisayar malzemelerinden neler yapılabileceğini gösterdi.çok ilginç araçlar çıkmış emeği geçen herkesi tebrik ederim.dedi

Bu haber 1565 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Bahşılı

Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı da lavanta hasatı Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi