Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Arıotu, Karabuğday ve Korunga  Demonstrasyonları

Arıotu, Karabuğday ve Korunga Demonstrasyonları

Tarih 30 Mayıs 2015, 20:40 Editör PINAR YILMAZ

Bal Üretimini Teşvik Amacıyla Arıotu, Karabuğday ve Korunga
Demonstrasyonları Kuruldu

Bal Üretimini Teşvik Amacıyla Arıotu, Karabuğday ve Korunga

 Demonstrasyonları Kuruldu.

Delice ilçesi Arbişli köyünde konaklayan arıcıları, İl Md. Yrd. Gürsel Doğan ve İlçe Müdürü Kazım Erdoğan, Kırıkkale Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Zafer Yorulmaz ile birlikte ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş;  Kırıkkale’nin coğrafi konumu ve iklimi bakımından arıcılığa elverişli olduğunu, yıllık ortalama 138.201 kg bal üretildiğini söyledi. Kırbaş; Delice ilçesi Arbişli, Balışeyh İlçesi Kulaksız ve Merkez Kazmaca köylerinde arıcılığın gelişmesi için önemli balözü bitkilerinden olan arıotu, karabuğday ve korunga demonstrasyonlarıkurduklarını söylemiştir.

Merkez ve ilçelerde açılan arıcılık kurslara olan katılımdan Kırıkkale’de arıcılığa büyük ilgi olduğunu gördüklerini coğrafi yapı ve bitki çeşitliliğinin de bu ilgi ve tercihte büyük rolü bulunduğunu söylemiştir.

2014 yılında arıcılığın geliştirilmesi,üretimin arttırılması ve daha kaliteli bal elde edilmesi amacıyla bakanlık olarak 158 arıcıya 106 bin 580 TL. Destekleme ödemesi yapılmıştır.  Geçen yıl arıcılarımız ayrıca İl Özel İdare Kaynaklarından da 75 bin TL kaynak kullanılarak canlı arı alınarak desteklenmiştir.  

Kırıkkale Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Zafer Yorulmaz;  Yahşihan Keçili ve Irmak, Balışeyh Işıklar ve Sulakyurt Koruköy’de toplam 187.500 Tl arıcılık kredisi kullandırılarak proje uyguladıklarını, bu projeyle arılı kovan ve arı ekipmanları alarak üreticileri destekleyerek kaliteli bal üretimini arttırmayı hedeflediklerini söylemiştir. Yorulmaz ayrıca; Delice Arbişli ve Bahşılı Küreboğazı mevkiinde bal ormanı kurulmasının arıcılığa çok önemli katkısı olacağını söylemiştir.İklim şartlarının doğal florayı zenginleştirilmesi sebebiyle yetiştiricilerin bu yıl kaliteli bal üretiminde artış beklediklerinibelirtmiştir.

Gezginci arıcıların veteriner sağlık raporu ve vize belgesini yanlarında bulundurması gerekmektedir. İlimize konaklama amacıyla gelen gezginci arıcılarımızın il ve ilçe müdürlüklerine müracaatlarının akabinde mahalde gerekli tespitler, veteriner sağlık raporu, vize belgelerinin incelenmesinden sonra konaklama izin belgesi verilmektedir. Gezginci arıcıların konaklayacağı yerin sahibinden izin alınması, iki arıcı arasında en az 2 kilometre mesafe bulunması gerekmektedir.Belirlenen kriterler yerine getirilmişse gezginci arıcıya konaklama izni belgesi düzenlenmektedir.                                                          

Bu haber 1671 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi