Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
BAHŞILI DA SELE KARŞI ÖNLEMLER ALINIYOR

BAHŞILI DA SELE KARŞI ÖNLEMLER ALINIYOR

Tarih 28 Haziran 2015, 02:20 Editör PINAR YILMAZ

BAHŞILI DA SELE KARŞI ÖNLEMLER ALINIYOR

BAHŞILI DA SELE KARŞI ÖNLEMLER ALINIYOR
 
Bahşılı ikinci büyük sel baskını,bu sefer ilçe içerisinden ziyade kıyı mahalleleri vurdu.
İlçe uzunluğunun 10 km.yi aştığı Kırıkkale nin en uzun ilçe yerleşimine sahip yerleşim yerinde Atadönmez mahallesinde KÜ Meslek yüksek okulu tarafındaki evleri,bahçeleri ve sebze ekili alanları vururken orada başlatılan bir dizi önlemlerde çalışmalar hızlandığı bildirildi.
Tren köprüsü arkasına biriken yağmur suyunu ve gelen seli Hodar deresi ne aktarmak için DSİ nin büyük çalışmaları ile kanal açılmış ve onun son çalışmaları yapılmakta olduğu bildirildi.
İkinci önemli çalışma ise Hendek deresi denilen bir ucu Topaldede mevkiine kadar uzanan derenin gelen selinin akıntısını ortadan geçen Tekstil fabrikası ve oradaki oturan insanların kullandığı yolla bölen dereyi karşıya bağlayan büz borunun kafi gelmemesi üzerine taşan sel oradan itibaren Doğanay mahallesi evlerini ve mevlana camii dahil o yakınlarını,Karayollarının yaptığı menfezlerinde kafi gelmemesi üzerine yoldan aşan selde ırmak kıyısındaki evleri bahçelerini sular altında bırakmıştır şimdi onun önlemleri alınmaktadır denilmiştir.
 
 
Burada zaran gören konut sahiplerini Belediye başkanı İbrahim Uyar gezerek alınan önlemler hakkında bilgiler vermiştir.ayrıca DSİ yetkilileride hem Doğanay mahallesinde hemde Atadönmez mahallesinde çalışan iş makinelerini ziyaret yerinde incelemiştir.
Yapılan çalışmalara incelemelerde ve kontrollerde bulunan Başkan İbrahim Uyar,DSİ şube müdürü Osman Çiçekdağı ,Makine İmalat şefi M.Ali Aksoy,Belediye fen işleri amiri Nihat Uyar ile DSİ personeli ve Belediye personeli ile çalışmaların devam ettiği belirtilmiştir.

Bu haber 1599 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Bahşılı

Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı da lavanta hasatı Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi