Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
UCUZ BAKLAVAYA DİKKAT  SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

UCUZ BAKLAVAYA DİKKAT SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

Tarih 30 Haziran 2015, 00:24 Editör PINAR YILMAZ

UCUZ BAKLAVAYA DİKKAT SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

UCUZ BAKLAVAYA DİKKAT! SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

Ramazan’ın olmazsa olmazı baklavanın, merdiven altı firmalarda nasıl ucuza üretildiğini Hacı Sayid Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Dinçerler anlattı.

Baklava denince akla gelen ilk isimlerden olan Hacı Sayid Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Dinçerler, baklava yapımında kullanılan malzemelerin önemine vurgu yaptı.  Kaliteli baklavanın kilosu 40-50 liraya satılırken, markasız, merdiven altı olarak tabir edilen yerlerde üretilen baklavanın ise 10 liraya dahi bulunabildiğini; bu ürünlerin ise halkın sağlığını önemli ölçüde tehdit ettiğini belirtti.

 

Baklavada Yer Fıstığı ve Bezelye Hilesi

Tüketiciye en kaliteli ürünü sunmayı ilke edinen Burhan Dinçerler,  ucuza imal edilen baklava ile Hacı Sayid’in 40 şubesinde satılan baklavası arasında fark olduğunu söylüyor. Görüntü itibariyle baklavaya benzeyen, sadece tadı ile anlaşılabilecek ve merdiven altı firmalarda üretilen baklavalarda antep fıstığı yerine bezelye; ceviz yerine ise yer fıstığı kullanılıyor.

Antep fıstığının kilosunun 90, cevizin 40 lira olduğunu belirten Dinçerler, “Hacı Sayid olarak biz kilosu 30 TL olan özel Urfa tereyağı kullanıyoruz; nebati yağın kilosu ise 3 lira. Çuvalı 170 TL olan özel baklava unu kullanırken, isimsiz firmalar çuvalı 50 lira olan ekmeklik un kullanıyorlar. İnsan sağlığını bozan merdiven altı firmalar baklavada mısır nişastası kullanıyor; Hacı Sayid ve diğer büyük markalar ise buğday nişastası ile üretim yapıyor.” diyor.

 

“Fazlası Mide Kaynatır”

13 bin metrekarelik imalathanesiyle Türkiye’nin en büyük baklava imalathanesine sahip Hacı Sayid’in Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Dinçerler, usta ellerde yapılmayan baklavanın sağlığı tehdit ettiğini vurguluyor. Baklavayı ıslatmak için kullanılan mısır şurubu ve şerbet harmanlanınca baklavada şekerlenmeyi de önlüyor. Fakat yanlış harmanlanması ve mısır şurubunun fazla kullanılması boğaz ve midede kaynama yapar.

Bu haber 991 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi