Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
OPERASYONUN BOMBALARI MKEK FABRİKASI MÜHİMMAT TAN

OPERASYONUN BOMBALARI MKEK FABRİKASI MÜHİMMAT TAN

Tarih 28 Temmuz 2015, 00:09 Editör PINAR YILMAZ

OPERASYONUN BOMBALARI MKEK FABRİKASI MÜHİMMAT TAN

OPERASYONUN BOMBALARI MKEK FABRİKASI MÜHİMMAT TAN Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütlerine yönelik yaptığı son operasyonda dikkat çeken bir ayrıntı vardı. 65 adet F-16. 400 hedefe 450 bomba attı. Operasyonda kullanılan bombaların tamamı ilimizde Mühimmat Fabrikasında geçtiğimiz aylarda açılan Hassas Duyarlı Bomba tesisinde üretilmesi. Bombalar ilk kez bu operasyonda denendi ve büyük başarı elde etti. Makine Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından 2009´da yapımına başlanan ve 50 milyona mal olan Türkiye´nin ilk yerli tasarım Duyarlı Patlayıcı Üretim Dolum Tesisi geçtiğimiz aylarda açılmıştı. MKE Mühimmat Fabrikası bünyesinde kurulan DUPAT "Duyarlı Patlayıcı Üretim ve Dolum Tesisi tam kapasite çalıştığında ay da 530 ton patlayıcı üretebilecek kapasite olduğu açıklanmıştı. Tesiste TÜBİTAK SAGE - KOBİ işbirliği ile antitank mühimmatlarından 2000 libre MK serisi genel maksat uçak bombaları ve yüzde yüz milli Nüfuz Edici Bomba (NEB) üretiliyordu. 40 METREYE İNİYOR Operasyonda kullanılan bombalar TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen, uzun menzilli bombalar beton delici olarak biliniyor. Sığınak ve yer altı hedeflerini rahatlıkla yok eden NEB, 3-4 metre kalınlıktaki duvar, beton ve çelikle güçlendirilmiş kapıları rahatlıkla geçebiliyor. NEB bu engelleri geçip 40 metre derinlikte patlıyor. Üzerinde Türk bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk´ün imzası bulunan bombalar böylelikle teröristleri inlerinde imha ediyor. PARSLAR KULLANDI Terör örgütü DAEŞ ve PKK´ya yönelik yapılan ve tespit edilen hedeflerin yüzde 100 başarıyla yok edildiği belirtilen hava operasyonunda, 181. Filo Komutanlığı´nın ´Pars´ları tam not aldı. Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü´nden havalanan ´Pars´lar, adını aldıkları yırtıcı Pars´ın özelliğini taşıyor. Gündüz saatlerinde ortalıkta fazla görünmeyip, hedeflerinin yerlerini belirleyen, akşam olunca da ava çıkıp saldıran çok değerli ve yırtıcı Pars´lar gibi, bizim gökyüzündeki Parslar´ımız da aynı şekilde hareket ediyor.

Bu haber 1465 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi