Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
KAMAN CEVİZ, KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ 2015

KAMAN CEVİZ, KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ 2015

Tarih 06 Ekim 2015, 02:13 Editör PINAR YILMAZ

Yazarımız,tarihçi Silsüpür gözüyle,KAMAN CEVİZ, KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ 2015

KAMAN CEVİZ, KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ 2015 Kaman Ceviz, Kültür ve Sanat Festivali Kaman Belediyesi tarafından Ekim ayı içerisinde iki gün olarak düzenlenmektedir. Festivalin amacı kaliteli ve yüksek randımanlı Kaman Cevizi’nin tüm Türkiye'de ve Dünya'da tanıtılmasının sağlanması ile birlikte sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler sergilenerek ilçe kültürünü tanıtmak ve turizm imkânlarının artırılmasını sağlamaktır. Festivalde ceviz yarışması ve ceviz konulu panel düzenlenmektedir. 3-4 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen Kaman Ceviz, Kültür ve Sanat Festivali ülkemizde devam eden terör olayları neticesinde asker ve polis şehitlerimiz nedeniyle eğlence programları düzenlenmedi. Belediye Başkanı Erhan Talu yaptığı açıklamada, "Her yıl artan bir içerik zenginliği ile organize ettiğimiz festivalimizi maalesef bu yıl haziran seçimlerinden sonra artan terör eylemleri ve ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı durum nedeniyle iptal etmek durumunda kaldık. Bu ortamda festivalimizin coşku ile icra edilmesi mümkün bulunmadığından, meclis üyelerimiz ve Kaymakamımızla görüşerek, festivalimizin eğlence ve protokol bölümünü iptal edilmesine karar verdik” dedi. Araştırmacı Yazar Selçuk Silsüpür, Kaman Ceviz, Kültür ve Sanat Festivaline katılarak festivalle ilgili şu açıklamayı yaptı. “Festival tanıtımı içinde fazla bir emek sarf edilmemesi ve 2015 yılı ceviz üretiminin de don zararı nedeniyle % 20’lerde kalması nedeniyle festivale katılım beklenenin altında gerçekleşti. Yine de festivale katılarak hemşerilerimize manevi bir destek vermek istedik. Yeni kitabımız olan Bilinmeyen Türk Tarihi ve Kültürü kitabımızı da isteyen okurlarımıza imzaladık. Katılım az oldu fakat şahsımıza gösterilen ilgiden dolayı hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Festivale gelen ziyaretçiler Kaman’a gelerek memleket hasretlerini giderdiler. Ceviz dışında organik tarım ürünlerinden satın alarak kışlık gıda ihtiyaçlarının bir bölümünü karşıladılar.

Bu haber 1032 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi