Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Patates Deneme Üretiminde başarı sağlandı

Patates Deneme Üretiminde başarı sağlandı

Tarih 19 Kasım 2015, 01:18 Editör PINAR YILMAZ

Patates Deneme Üretiminde Dekara 7 Ton Verim Alındı

Patates Deneme Üretiminde Dekara 7 Ton Verim Alındı Kırıkkale Valimiz Ali Kolat’ın destekleriyle başlatılan “Patates Tarımını Yaygınlaştırma Projesi” çiftçilerimizin gösterdiği ilgi sonucunda ilimizde de yetiştiriciliği artmaya başlamıştır. Geçmiş yıllarda Sayın Valimiz Ali Kolat’ın girişimleriyle temin edilen tohumluklarla Çelebi ilçemiz Tilkili ve Karabucak köyleri ve merkez Hasandede köyünde demonstrasyon şeklinde uygulamalar yapılmış ve olumlu sonuç alınmıştı. Delice ilçemiz Büyükyağlı Köyü çiftçilerinden Ümit AYTEKİN bu yıl ilk kez patates yetiştiriciliği yapmıştır. Başta İlçe Müdür V. Kazim ERDOĞAN ve İlçe Müdürlüğü tarım danışmanlarımız Ziraat Yüksek Mühendisleri Şenol ERKOL ve Osman BEZENG patates yetiştiriciliği konusunda üreticilerimizi bilgilendirmiş ve yetiştiricilik esnasında da sahada üreticimize yardımcı olunmuştur. Patates sökümü esnasında ilçe müdürü ve teknik eleman arkadaşlarımız da hazır bulunmuşlar ve ürünün kalite ve verimini incelemişlerdir. 23 dekar alanda ilk kez yapılan yetiştiricilikte dekara yaklaşık 7 ton verim alınmıştır. Çiftçimiz Ümit AYTEKİN; ilk kez yaptığı uygulamadan memnun olduğunu vurgulayarak, bir sonraki üretim sezonunda 100 da ve üzeri patates ekimi yapacağını belirtmiştir. AYTEKİN “Patates tarımının hububat ve diğer üretimi yapılan ürünlere göre zahmetli olduğunu, dikim ve söküm makinasına ihtiyaç duyulduğunu, çok fazla sulama gerektirdiğini, ayrıca, çapalama ve hasat için işçilik ve depolama için de uygun depolara ihtiyaç olduğunu söylemiştir. Bütün bu zahmetlerine karşılık patates üretiminin kazançlı bir üretim şekli olduğunu söylemiştir. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş; Bakanlıkça patates tarımının daha evvel yaygın olarak yapıldığı illerde patates siğili hastalığı sebebiyle üretimin yasaklandığını, bu sebeple ilimizde patates tarımının sulama yapılabilen yerlerde kazançlı bir şekilde yapılabileceğini görmüş bulunuyoruz. Patates üretiminin, çiftçilerimize ekim ve söküm makinası ve tohumluk desteği verilmesi halinde artış olacağını bekliyoruz. Dedi. Patates siğili hastalığından dolayı patatesin yaygın olarak yetiştirildiği illerde dikimine müsaade edilmemekte olup bu sebeple patates tarımı için hastalığın görülmediği alanlarda üretim yapılmaktadır. Kırıkkale de bu manada patates tarımı için bakir bir alan olup sertifikalı çeşitler kullanılarak sulanabilen arazilerde ziraatı yapılması uygun görülmektedir.

Bu haber 885 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi