Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Keskin ve Sulakyurt İlçesi Hamzalı Köyünde Çiftçi toplantısı

Keskin ve Sulakyurt İlçesi Hamzalı Köyünde Çiftçi toplantısı

Tarih 21 Kasım 2015, 00:45 Editör PINAR YILMAZ

Keskin ve Sulakyurt İlçesi Hamzalı Köyünde Çiftçi toplantısı

Keskin ve Sulakyurt İlçemiz Hamzalı Köyünde Çiftçi Bilgilendirme Toplantıları Sulakyurt ilçemiz Hamzalı köyünde İl ve Sulakyurt ilçe müdürlüğümüz idareci ve teknik elemanlarının katılımı ile çiftçi bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Toplantıya Arazi Edindirme Şube Müdürü Oğuzhan Güni, Sulakyurt ilçe Müdürü Ezgi Demircan ve teknik elemanlar katılmışlardır. Keskin ilçemiz Ziraat Odası Başkanlığı toplantı salonunda çoğunluğu muhtarlar olan çiftçilerimize tarım ve hayvancılık konularında bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İlçe Müdürü Serdal Avcı, Arazi Edindirme Şube Müdür V. Mikail Dedebali, Keskin Ziraat Odası Başkanı Dursun Baran ve teknik elemanlar katılmışlardır. Toplantılarda bitkisel ve hayvansal üretimle ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır. Toplantıda ayrıca; tarımsal arazilerin mülkiyetinin devri, toprak analizi ve gübreleme, tarımsal desteklemeler, sertifikalı tohum kullanımı, yaban domuzu ve tarla faresiyle toplu mücadele hakkında bilgiler verilmiştir. Çiftçiler öğrenmek istedikleri soruları İl, ilçe ve şube müdürü ile konu uzmanı ziraat mühendisi ve veteriner hekimlere sormuşlardır. Sorulan sorular ilgililer tarafından cevaplandırılmıştır. Toplantıdan sonra mera ıslah projesi çalışması için yoncalı köyüne gidilmiştir. 2016 yılı İlkbaharında yapılacak olan Bin dekar suni mera için toprak hazırlığı çalışması yerinde incelenmiştir. Burada yapılan etkinliğe İl Müdürü Recep Kırbaş, Ankara Ünv. Ziraat Fak. Tarla Bitkileri Öğr. Üyesi Prof Dr Hayrettin Kendir, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Jale Ödemiş, Şube müdürlüğü mera biriminde ve ilçe müdürlüğünde görevli teknik elemanlar katılmışlardır. Yoncalı köyü mera ıslah projesi 5 bin dekar alanda uygulanmaktadır. Islah çalışması kapsamında daha önce ilkbaharda gübreleme yapılmıştır. Bu alanın bin dekarında suni mera hazırlığı yapılmaktadır. 2016 yılı ilkbaharında ekim ve gübreleme işlemleriyle mera ıslah faaliyetlerine devam edilecektir. Proje, Türkiye’nin en geniş alanlı yapay mera alanları arasında yer almaktadır. Çiftçi bilgilendirme toplantıları kış sezonu boyunca il ve ilçe müdürlüğümüzde görevli konu uzmanı teknik elemanlarımızın katılımıyla diğer köylerde de devam edecektir.

Bu haber 1266 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi