Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
CELAL HOCA ANILDI

CELAL HOCA ANILDI

Tarih 24 Kasım 2015, 08:12 Editör PINAR YILMAZ

CELAL HOCA ANILDI

CELAL HOCA ANILDI Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Diyanet İşleri İl Müdürlüğü Geylani Kuran Kursunda 54. Yıl Dönümünde “Celal Hoca”yı Rahmetle Anıyoruz programı gerçekleştirildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 21 Kasım 1961 yılında vefat eden Mahmut Celalettin Ökten’i unutmadı. Türkiye'de İmam-Hatip Okullarının açılması ve yaygınlaşması için bilfiil mücadele eden bir neslin öncüsü olarak anılan Mahmut Celalettin Ökten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından , Geylani Erkek Hafız Kur’an Kursunda düzenlenen program ile anıldı. Yoğun ilgi gösterilen programa, KYK İl Müdürü İ. Haluk Karahan, Geylani Kuran Kursu Hocaları ve Geylani Erkek Hafız Kur’an Kursu öğrencileri katıldı. Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, Hatm-i Şerif Duası, Celal Hoca Belgeseli, Geylani Erkek Hafız Kur’an Kursu hocalarından Zekeriya Işık’ın konuşması, KYK il Müdürü Haluk Karahan’ın Konuşmaları ile devam etti. BİR NESLİN ARKASINDAKİ MEÇHUL KAHRAMAN Geylani Erkek Hafız Kur’an Kursu hocası Zekeriya Işık “ Celal Hoca, ömrü boyunca ilim ve irfan peşinde koşarak İmam-Hatip okullarının açılması ve yaygınlaşması için bilfiil mücadele etti. Bu okullarda hocalık ve idarecilik yaptı. Milletimizin zor zamanlarında yaptığı hizmetlerle bu aziz milletin hafızasında “Celal Hoca” olarak anıldı. İmam Hatip Liselerinin kurucusu Mahmut Celalettin Ökten, hayatını İmam Hatiplerin gelişmesine adamıştır. O İmam Hatip okullarını ayakta tutabilmek ve güçlü okullar haline gelmesi için hayatını bu uğurda feda etmiştir. Ömrünün sonuna kadar mücadeleyi vazife bilmiş olan Celal Hoca öğrencilerine, derse gelemediğim gün cenazeme gelin" diyecek kadar işine aşk derecesinde bağlı meçhul kahramandır.” dedi. ASIM’IN NESLİNE İHTİYAÇ VAR KYK İl Müdürü Haluk Karahan ise Mehmet Akif Ersoy’un işaret ettiği nesillere ihtiyacımız olduğuna vurgu yaptı. Kendisinin de bir İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu belirten Karahan Celal Hocanın hakkının hiçbir şekilde ödenemeyeceğini belirtti. Konuşmasının sonunda Celal Hocaya ithafen Allah Senden Razı Olsun, Mekanın Cennet Olsun, Yolunun Yolcusuna Selam Olsun dedi. Yapılan ikramların ardından program sona erdi.

Bu haber 871 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi