Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Ağız ve Diş Sağlığı çalışanları çözüm bekliyor

Ağız ve Diş Sağlığı çalışanları çözüm bekliyor

Tarih 24 Kasım 2015, 08:58 Editör PINAR YILMAZ

Ağız ve Diş Sağlığı çalışanlarının sorunları çözüm bekliyor

Taşkın; Ağız ve Diş Sağlığı çalışanlarının sorunları çözüm bekliyor. Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Ağız ve Diş Sağlığı çalışanlarının sorunları çözüm bekliyor, dedi. Taşkın, ülkemizde ağız ve diş sağlığına gereken önem verilmiyor. Dolayısıyla ağız ve diş sağlığı merkezlerinde çalışanları yeteri kadar önemsenmiyor, diyerek şunları söyledi: “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde Diş Hekimlerinden, tüm sağlık çalışanlarına kadar görevliler büyük bir özveriyle çalışarak halkın ağız ve diş sağlığı için emek harcıyor. Harcanan emek ve zaman toplum sağlığı için. Bunu halkımızın anlaması çok önemlidir. Avrupa’ya göre ülkemizde diş hekimi sayısı az. Dünya diş hekimliği istatistiklerini incelediğimiz zaman 2014 yılı verilerine göre AB ülkelerinde 100 bin kişiye düşen diş hekimi sayısı ortalama 68, Dünya Sağlık Örgütü ortalaması 50, ülkemizde ise 30'dur. Bu sayı ülkemizin ağız ve diş sağlığına gereken önemi vermediğini gösteriyor. Ülkemizde toplam 22 bin civarında diş hekimi görev yapıyor. Bu sayı AB ortalamasının çok altında. Bu da gösteriyor ki, ülkemizde diş hekimliğinde ciddi istihdam açığı var. Diş hekimi sayısının az olması çalışanların iş yükünü artırıyor. Bu da Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde hizmetin daha etkin ve verimli bir şekilde verilmesini engelliyor. Ülkemizde, ağız ve diş sağlığı konusunda geri kalmışlık söz konusu. Bu konuda toplum bilinçli değil. Sağlık Bakanlığı, ağız ve diş sağlığı konusunda toplumu bilinçlendirmelidir. Özellikle ilköğretimden başlayarak ağız ve diş sağlığı eğitimi verilmelidir. Ülkemizde her yıl kutlanan Ağız ve Diş Sağlığı Haftası, ADSM’lerinde çalışanların sorunlarının çözülmesini istemekle geçiyor. Yetersiz personel nedeniyle artan iş yükü, ADSM’lerinde çalışanlarda çeşitli sorunların oluşmasına neden oluyor. Ayrıca işyerinden kaynaklı sorunlar nedeniyle çalışanların motivasyonu bozuluyor. Ülkemizde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri hem yetersiz, hem de binaların fiziki şartlarının elverişsiz olması nedeniyle çeşitli sağlık problemleri ortaya çıkabiliyor. Sağlık Bakanlığı, ADSM’lerde çalışma şartlarının iyileştirilmesi başta olmak üzere, yeterli sayıda istihdam, özlük haklarının iyileştirilmesi, yıpranma payı verilmesi gibi çeşitli konularda ağız ve diş sağlığı çalışanlarının sorunlarını çözmelidir. Aksi halde her yıl kutlanan haftanın şovdan ileri gitmeyeceğini bilmemiz gerekiyor. Anadolu Sağlık Sen olarak Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle, tüm ADSM çalışanlarının bu önemli haftasını kutluyor, sorunların bir an önce çözülerek mutlu, huzurlu ve refah içinde yaşanılacağı bir haftanın kutlanmasını diliyorum.”

Bu haber 955 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi