Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Karakeçili İlçemiz Besi Hayvancılığında Marka Olma Yolunda İlerliyor

Karakeçili İlçemiz Besi Hayvancılığında Marka Olma Yolunda İlerliyor

Tarih 27 Kasım 2015, 00:53 Editör PINAR YILMAZ

Karakeçili İlçemiz Besi Hayvancılığında Marka Olma Yolunda İlerliyor

Karakeçili İlçemiz Besi Hayvancılığında Marka Olma Yolunda İlerliyor Karakeçili ilçemiz Konya çevre yolunun açılmasıyla çok büyük bir fırsat yakalamış olup, bu potansiyeli fırsata çevirmek için yetiştiricilerin özellikle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı desteklerinden yararlanmaları gerekmektedir. Karakeçili’de yetişen hayvanlardan elde edilen etin lezzeti bölgede meşhur olup, bu etin pazar payını arttırabilmek için hayvancılık işletmelerinin sayılarının arttırılmasına, ilçede modern bir kesimhane kurulmasına ve et işleme tesislerine ihtiyaç bulunmaktadır. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür V. Zekeriya Türkekul ve Karakeçili İlçe Müdür V. Abdullah Leblebiciler’le birlikte Karakeçili’de Muhammet Öztürk ve Fatih Bal’a ait besi işletmelerini ziyaret etmişlerdir. Ziyarete Et Süt Kurumu Yozgat Şube Müdürü Akın Varol da katılarak kurumun kesim politikası hakkında yetiştiricileri bilgilendirmiştir. Yarı açık besi ahırında faaliyet sürdüren besicilerimiz işlerini büyütmek istediklerini söylemişlerdir. Bu amaçla ahırlarını büyüterek daha fazla hayvan bakmak ve yetiştirdikleri hayvanları, kuracakları kesimhane ve et işleme tesisinde değerlendirerek ilçe ve bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerini söylemişlerdir. Karakeçili’den sonra Çelebi İlçesi Tilkili Köyü Muhtarı Osman Ilıcan’a ait olan ve bakanlığımızın Kırsal Kalkınma Destekleme Programından desteklenen süt sığırı inşaatını da gezen İl Müdür Recep Kırbaş, yetiştiricilerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı desteklerinden yararlanmalarını istemiştir. İşletme sahibi Osman Ilıcan, bakanlık desteklemeleriyle hayvancılığın gelişeceğine inandıklarını söylemiş ve emeği geçenlere teşekkür etmiştir. Karakeçili ilçemizde şu anda yaklaşık 2.500 büyükbaş ve 10 bin küçükbaş hayvan mevcudu olup, ilçemiz önemli bir yol kavşağında bulunmaktadır. Bu durum ticari faaliyet ve tanıtım için çok büyük bir avantajı beraberinde getirmektedir. Bakanlığımızca uygulanmakta olan ve 750 bin TL’ye kadar hibe destek verilen Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme programından İlimizde şu anda Çelebi ve Keskin ilçelerimizde iki yatırımcı büyükbaş hayvan barınağı desteğinden yararlanmış ve inşaatlarını bitirme aşamasına gelmiş bulunmaktadır. Bu yatırımların ilimizdeki diğer hayvancılık yapan yetiştiricilerimiz için güzel bir örnek olacağına inanıyoruz. Bu destekleme programında ahır inşaatı için gerekli inşaat ve makine ekipmanlar, süt sağma ünitesi, yem dağıtma makinası, revir, buzağılık, idari bina, silaj çukurları, kilit sistemleri, gübre sıyırıcı ve gübre çukurları gibi birimler desteklenmektedir. Ayrıntılı bilgi il ve ilçe müdürlüklerimizden alınabilir. İl Müdürü Recep Kırbaş, Çelebi ilçesi Karahacılı ve Karayakuplu köylerini de gezmişlerdir. Daha sonra Çelebi’de Çelebi Belediye Başkanı Süleyman Uluyol ile ilçe tarımı hakkında bilgi alışverişinde bulunmuşlardır.

Bu haber 973 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi