Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Fen Edebiyat Bölümü Öğrencilerinden Formasyon protestosu

Fen Edebiyat Bölümü Öğrencilerinden Formasyon protestosu

Tarih 28 Kasım 2015, 02:06 Editör PINAR YILMAZ

Fen Edebiyat Bölümü Öğrencilerinden Formasyon protestosu

Fen Edebiyat Bölümü Öğrencilerinden Formasyon protestosu yaptı. Edinilen bilgiye göre Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat bölümü mezun olan öğrencileri formasyon alamadıkları için atanamadıkları sebebi ile Rektörlüğün gerekli sayıda formasyon vermediklerini protesto ederek basın açıklaması yaptılar. Üniversite kampüsünden B kapısına kadar ellerinde pankartlarla yürüyen Fen Edebiyat bölümü öğrencileri B kapısında durarak basın açıklaması yapıp sloganlar atıp alkış tutarak dağıldılar. -Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Fen Edebiyat bölümü son sınıf öğrencisi İbrahim Ethem Kayaalp yaptığı basın açıklamasında,YÖK başkanının açıklamasında kontenjanların istihdama göre yapıldığını söylüyorlar.ama bu sene neden sayıların düşürüldüğünü soruyoruz,100 bin kontenjandan üniversitemize tahsis edilen 1500 iken,bu sene 10’da 1’lik bir sayıya indirilmek süretiyle 100 olarak belirlenmiştir.üniversitemizde pedagojik Formasyon programından yararlanmak isteyen son sınıf yaklaşık 1000 öğrenci bulunurken,üniversitemizde sadece 100 kişilik kontenjan tanınmıştır.Her on öğrenciden 9’unu mağdur eden bu karar kaliteyi değil,sınırlamayı,mağduriyeti ifade etmektedir.Sayın Cumhurbaşkanımızdan,Başbakanımızdan,YÖK Başkanımızdan,Milli eğitim bakanımızdan,sayın Rektörümüzden,Fakülte dekanlarımızdan ve diğer tüm yetkililerden sesimizi duyup kontenjanların artırılmasını talep ediyoruz.Saygılarımızla kamuoyuna duyurulur.diyerek açıklamalarını tamamladılar. Emniyet mensuplarının ve Yahşihan zabıtasının hazır bulunduğu kısa eylemde hiçbir tatsız olay olmadan ellerindeki pankartları toplayarak dağılmışlardır.

Bu haber 936 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi