Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Yahşihan sigarayla mücadelede başarı sağladı

Yahşihan sigarayla mücadelede başarı sağladı

Tarih 11 Şubat 2016, 09:46 Editör PINAR YILMAZ

Yahşihan sigarayla mücadelede başarı sağlad

Yahşihan sigarayla mücadelede başarılı TÜRKİYE İÇİN YENİ BİR DÖNEM Yahşihan Kaymakamı Ferhat Özen ´in “9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Özen mesajında sigaradan kurtulmak için bireysel çabaların önemli olduğunu söyledi. TÜRKİYE İÇİN YENİ BİR DÖNEM Türkiye´de 4207 sayılı “Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun”un kamuya açık bütün kapalı alanlarda uygulanmaya başlanılan tütün ile mücadelenin Türkiye için yeni bir başlangıç olduğunu belirten kaymakam Özen “Dünyada ve Türkiye´de en önemli halk sağlığı sorunları arasında yer alan tütün ürünlerinin kullanımı konusunda bu tarihten itibaren ülkemizde daha bilinçli, bilgili ve duyarlı çabalar tütün mücadelesini güçlendirmektedir” dedi. 1987 YILINDA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ Özen, mesajında şu ifadelere yer verdi “Dünya Sağlık Örgütü tarafından tütün mücadelesi kapsamında 1987 yılından bu yana “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü” olarak anılmaktadır. İlçemizde de aynı tema ile farklı etkinlikler yapılmaktadır. Bu yıl 9 Şubat günü sigaradan kurtulmak isteyen bireyler için önemli bir başlangıç günü olabilir. Bir bağımlılık olan sigara içiminden kurtulmak için bireysel çabalar çok değerlidir.” YAHŞİHAN´DA MÜCADELE SÜRÜYOR “Yahşihan İlçe Tütün Kontrol Kurulu Denetim Ekipleri 4207 sayılı Kanun´un uygulanması ile ilgili denetlemelerini sürdürmektedirler. 2015 Yılı İçerisinde İlçemizde toplam 2375 denetim yapılmıştır. Bu denetimler sonucu 2015 yılı içerisinde Yahşihan İlçemizde 4207 Sayılı Kanun Hükümlerine Muhalefetten Kesilen Para Cezalarının Toplam Tutarı ise 60.500,00´dir. Vatandaşlar şikâyetlerini SABİM ile 184,155, 156 no´lu telefonlara iletmekte olup başvurular ivedi olarak değerlendirilmektedir.”

Bu haber 865 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi