Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Çağlayan Kırıkkale'yi ferahlattı

Çağlayan Kırıkkale'yi ferahlattı

Tarih 31 Ağustos 2008, 11:16 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkalede alçı fabrikasının temelini atmaya gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan temel atma töreni öncesi Kültür Merkezinde Kırıkkale İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Çağlayan Kırıkkale’yi ferahlattı

Kırıkkale’de alçı fabrikasının temelini atmaya gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan temel atma töreni öncesi Kültür Merkezinde Kırıkkale İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Çağlayan, Sanayi ve ticaret alanında Kırıkkale’nin Emar’ını çekmeye geldiğini söyledi. Bakan çağlayan sırası ile AKP ve OSB gezdi. Daha sonra Alçı fabrikasının açılışını gereçleştirdi

 

ÇAĞLAYAN BİR GÜN

Kültür Merkezinde Kırıkkale İstişare ve Değerlendirme Toplantısında  konuşan Bakan Çağlayan, Sanayi ve ticaret alanında Kırıkkale’nin Emar’ını çekmeye geldiğini söyledi. Türkiye’nin sanayi ve ticaret alanında büyük değişimler yaşadığını belirten Bakan Çağlayan önemli açıklamalarda bulundu. Bakan çağlayan Konuşmasında Geçmişte Avrupa’dan ithal edilen malların bugün Avrupa’ya ihraç edildiğinin altını çizdi. Kültür merkezinde gerçekleştirilen istişare ve değerlendirme toplantısı sonrası İl teşkilatına gerçekleştirdiği ziyarette partililerle bir araya gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, partililer ile fikir alışverişinde bulundu. Kırıkkale’yi yakından tanıdığını söyleyen Çağlayan, şehrin tüm sorunlarını kendi sorunu gibi gördüğünü açıkladı. Bakan Çağlayan, AKP il binasındaki ziyaretin ardından Organize Sanayi Bölgesinde Kalecik Un ve Yem Fabrikasında çalışan Mustafa Çelik’in icat ettiği ürünün patentini almasında yardımcı olduğu icadını yerinde gördü. OSB den ayrılan Bakan Çağlayan ve beraberindekiler son olarak AK Parti Milletvekili Turan Kıratlı’nın girişimleri ile ilimize yatırım yapan Kargın İnşaat firması tarafından kurulan Kargın toz alçı ve alçı panel fabrikasının temeli atma törenini gerçekleştirdi.

 

 

9 BANKA BATTI VE KAPANDI

Kültür Merkezi’nde Kırıkkale İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan yaptığı konuşmasında Türkiye’nin sanayi ve ticaret alanında büyük değişimler yaşadığını belirtti. Bakan Çağlayan “Geçmişte Avrupa’dan ithal ettiğimiz malları bugün Avrupa’ya ihraç ediyoruz. Sanayi ve ticaret alanında Türkiye büyük değişim yaşadı. Ben sanayici iken 1994, 1997 ve 2001 yıllarında ülke olarak üç ekonomik kriz yaşadık. En son yaşanan 2001 krizinde dolar 400 bin lira iken bir gecede 1 milyon 200 bin liraya yükseldi. Ülke olarak o dönem çok büyük faizler ödedik. O zamanlarda Türkiye zayıf bir Türkiye’ydi. Merkez Bankasının kasasında para yoktu. O zamanlarda 9 banka battı ve kapandı. Şuanda hiç bankaların batıp kapandığına dair haberler duymuyoruz. Çünkü bu hükümetin ekonomi alanında yaptığı başarısındandır. Bu Merkez Bankasının kasasında 75 milyon dolar olmasındandır. Geçmişte olsa Türkiye’de çoğu dengeler değişirdi” diye konuştu.

 

TÜRKİYE’Yİ ÜÇ ALANDA TEŞVİKE ALACAĞIZ

Çağlayan, “Eylül ayında sanayi envanteri çalışmalarımız başlayacak. Türkiye’yi sektörel, bölgesel ve proje alanlarında olmak üzere üç alanda teşviğe alacağız. Bugün Kırıkkale’nin MR’ını çekmeye geldik. Kim ne kadar ediyor, kim ne kadar zarar ediyor ve kim ne kadar yatırım yapmış bunların çalışmaları yapıyoruz. Kırıkkale’nin geleceğini masaya yatırmak için buradayız. Kırıkkale’nin sektör sektör tespitini yapacağız. Kırıkkale’de 1716 firma var ve bu firmaların toplam karı 44 buçuk trilyon lira. Ortalama karı yüzde 3-4 civarlarında Bu rakamlar Türkiye ortalamasının çok altında. Kırıkkale’de kar eden işletme olarak ilk sıralarda perakende ticareti yapan firmalar ve inşaat sektörü yer almaktadır. Kırıkkale’nin toplam aktifi yüzde 78 gibi yüksek borçlardır. Türkiye ortalaması yüzde 56’dır. Bu Kırıkkale’deki sanayicinin, esnafın kendi tasarrufunun olmadığını ve finansman destek verilmesi gerektiğini gösteriyor” ifadelerine yer verdi. 

 

PRİM BORÇLARININ YÜZDE 85’İNİ AFFETTİK

Bakan Çağlayan, SSK ve Bağ-Kur’da yapılan yapılandırmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Çağlayan “SSK ve Bağ-Kur primleri yeniden yapılandı ve prim borçlarının yüzde 85’ini affettik. Bağ-Kur’lular hastane hizmetlerinden faydalanamıyordu. Yeniden yapılanma ile Bağ-Kur’lu bir vatandaşımız gidip istediği hastanede istediği tedaviden rahatlıkla faydalanabilecek. Bunun yanı sıra işverenlere de 18-29 yaş genç nüfusa istihdam sağlamaları halinde ilk yıl tamamı olmak üzere yüzde 80, yüzde 60, yüzde 40 ve yüzde 20 sigortalarını devlet yatıracak. Bayanlardan istihdam sağlanması halinde yaş sınırlaması olmadan tüm sigortasını devlet yatıracak. Yapılanma içerisinde kobilerimizi de unutmadık. Kobilerimize 0 faizli imkanı sağladık. 5 bin YTL kredi imkanı olan esnafımıza 35-50 bin YTL kredi imkanı sağladık. Biz esnaf ve sanatkarlarımızı sözde değil özde sahip çıkan bir hükümetiz. Desteklerimiz devam edecek” dedi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan konuşmasının sonunda Kırıkkalelileri sevindirecek müjdeler verdi. Kırıkkale’ye gelmeden önce Keskin Organize Sanayi Bölgesinin ihalesini imzalayıp geldiğini belirterek, Kırıkkale ve Keskin’de organize sanayinin iyi çalışması halinde 2009 yılı sonuna Keskin OSB’yi bitirttireceğini söyledi. Çağlayan ayrıca hükümet olarak sadece sanayi alanında değil ihtisas sanayi alanında da çalışmalar yaptıklarını belirterek Kırıkkale’de alt yapısı hazır olması halinde ihtisas sanayini de kurduracağının sözünü verdi.  Çağlayan “En fazla istihdamı inşaat sektörü, ev eşyası gibi perakende sektörü istihdam ediyor. İşsizliği önlemesi için yeni kanun çıkarttık. Valilik ve TSO birlikte çalışarak Kırıkkale’nin hangi alanlarda işçiye ihtiyacı varsa onların eğitimi için çalışma yapacak. Bu konuda bir kaynak oluşturduk. Mesleki eğitim verilecek. İşsiz sigortası fonundan 300 milyon YTL’yi  aktif işgücü programına aktardık. Kırıkkale’de iş sahibi olmayan, meslek sahibi olmayan veya mesleğinde ilerlemek isteyenler bundan yararlanabilecek” dedi.

 

 

SANATIMIZIN ÖLMEMESİ İÇİN TEŞVİĞE VE DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR

Bakan Çağlayan’ın konuşmasının ardından Sanayi Ticaret İl Müdürü Vural Örsdemir Kırıkale’nin sanayi ve ticaret alanındaki çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Örsdemir’den sonra konuşan Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Cemalettin Akdoğan, Bakan Çağlayan’ın anlattığı tüm konuşmaların geçmişte Kırıkkale’de konuşulduğunu fakat hayata geçirilemediğini belirtti. Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer ise konuşmasında Kırıkkale nüfusunun yüzde 51’inin tarım ile uğraştığını belirterek, “Kuraklıktan her il olduğu gibi bizde payımızı aldık. Rekolte de yüzde 50 kaybımız var” dedi. Yatırım Teşvik Kanunu değişmeli

AGİAD Başkanı Bayram Coşkun ise yaptığı konuşmada rekabet edebilme yolunun yüksek katma değerli üretimden ve verimliliğe dayalı iş süreçlerinden geçtiğini hatırlattı. Son olarak söz alan Esnaf ve Sanatkarlar odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, esnaf ve sanatkarlara yaptığı destekten dolayı Bakan Çağlayan’a teşekkür ederek “Esnaf ve sanatkarlar olarak sanatımızın ölmemesi için teşviğe ve desteğe ihtiyacımız var” dedi.

 

İŞSİZE İŞ BULACAK BİR DÖNEM HAZIRLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Kültür merkezinde gerçekleştirilen istişare ve değerlendirme toplantısı sonrası İl teşkilatına gerçekleştirdiği ziyarette partililerle bir araya gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, partililer ile fikir alışverişinde bulundu. Kırıkkale’yi yakından tanıdığını söyleyen Çağlayan, şehrin tüm sorunlarını kendi sorunu gibi gördüğünü açıkladı. İl teşkilatında kalabalık bir partili topluluğu tarafından karışlanan Bakan Çağlayan, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Milletvekilleri Vahit Erdem, Mustafa Özbayrak, Turan Kıratlı ve İl Başkanı Nuh Dağdelen ile birlikte partililere açıklamalarda bulundu. Kırıkkale’de daha fazla işsize iş bulacak bir dönem hazırlamaya çalıştıklarını söyleyen Bakan Çağlayan, “Keskin OSB ve Küçük Sanayi sitesini bitirecek fabrikalar yapılması gerekiyor. Gençlerimize iş bulmak için yapılacak bu çalışmalar önemli” sözlerine yer verdi. Bakan Çağlayan’ın ardından söz alan İl Başkanı Nuh Dağdelen ise Kırıkkale’de yaşadıkları her türlü sorunda Bakan Çağlayan’ı rahatsız ettiklerini belirterek, Kırıkkale insanının devletine, milletine, bayrağına bağlı olduğunu açıkladı. Nüfusa paralel olarak vekil sayısının 3’e düştüğünü belirten Dağdelen, “İnşallah gelecek dönem yine 3 vekil ile mecliste Kırıkkale’yi en iyi şekilde temsil edeceğiz” sözlerine yer verdi.

 

İCAT’A BAKAN DESTEĞİ

AKP İl binasındaki ziyaretin ardından OBS de bir dizi ziyaretlerde bulundu. Organize Sanayi Bölgesinde Kalecik Un ve Yem Fabrikasında çalışan Mustafa Çelik’in icat ettiği ürünün patentini almasında yardımcı olan Bakan Çağlayan, Çelik’i ziyaret ederek icadını yerinde gördü. Çelik ile kısa bir süre sohbet ederek icadı hakkında bilgi alan Bakan Çağlayan, baca filtresi icadı nedeniyle Çelik’e tam destek vererek gereken her türlü konuda yardım edeceklerini açıklardı. Türk insanının bilgi, beceri ve zekasını her fırsatta ortaya koyduğunu dile getiren Çağlayan, “Yaptığı buluşun gerek sanayiye gerekse doğaya büyük faydası olacaktır. Biz bakanlık olarak bu buluşunu duyduğumuz anda kendisine destek olmaya karar verdik ve ilk olarak icadının patentini aldık. Bu tip buluşlara ve mucitlere gerek yurt içinde gerekse yurt dışında sahip çıkmalıyız. Biz Mustafa kardeşimize elimizden gelen bütün desteği veriyoruz” dedi. Gerek bakanlıktan gerekse Kırıkkale Valiliğinden büyük destek gördüğünü açıklayan Mustafa Çelik ise “Bakanımız bu konuda bize çok destek verdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Şimdi icat ettiğimiz ürünü ticarete dökme yoluna bakacağız” dedi. 

 

ALÇI FABRİKASININ TEMELİ ATILDI

Kargın İnşaat firması tarafından kurulan Kargın toz alçı ve alçı panel fabrikasının temeli Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta konuşan Bakan Çağlayan “Bu yapılan yatırımlar ülkemizi ve Kırıkkale’ye hayırlı olsun. Ülkede siyasi istikrar olmasıyla birlikte yatırımcılarla tek tek yatırımlarını yapmaya başladılar. Bu yapılan yatırımların temelinde ülkedeki siyasi istikrar ve güven duyusu vardır.Yatırımcılar o günün şartlarını değil geleceği düşünerek  yatırım yaparlar. Bu nedenle ülkemizin de siyasi alanda istikrarı sağlandıktan sonra ekonomik alanda da istikrarı sağlamak gerekir. Hükümet olarak bunu da başardık. Ve bu nedenle de ülkemizde yatırımlarda gelmeye başladı. İnsan çalışmak bir insanın geçimini sağlamasına yardımcı olmak kadar yüce bir duygu yoktur” dedi. Açılışta konuşan Ali Burak Kargın ise “2009 yılında fabrikanın toz bölümünü 2010 yılında ise panel bölümünü faaliyete geçireceğiz. İlk etapta 80 kişi diğer bölüm açılınca 150–200 kişi istihdam edilecektir. Toplam yatırım 30 milyon doları bulacaktır” şeklinde konuştu.   Gerçekleştirilen açılışın ardından Bakan Çağlayan Ankara’ya döndü.

 

Veli YILMAZ

 

 

Bu haber 5815 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Dünya

Basın halkın sesidir

Basın halkın sesidir Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Tabibi ve Başhekimi Ahmet Soyak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle G...

Kırıkkaleliler Dağcılığı Sevdi

Kırıkkaleliler Dağcılığı Sevdi Kırıkkaleliler Dağcılığı Sevdi
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi