Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Bahşılı da 10 Nisan Polis haftası etkinlikleri sona erdi

Bahşılı da 10 Nisan Polis haftası etkinlikleri sona erdi

Tarih 10 Nisan 2016, 14:35 Editör PINAR YILMAZ

Bahşılı İlçe’sinde 10 Nisan Polis haftası çeşitli etkinliklerle final programları ile kutlandı.

Bahşılı İlçe’sinde 10 Nisan Polis haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Emniyet Müdürü Mehmet Yanıkoğlu,Md.Yardımcısı Tamer Köksal ve emniyet mensupları Kaymakam’lık Garnizon komutanlığı, Belediye Başkanlığı ile bazı okulları ziyaret ederek Günün anısına ziyarette bulundular.

Hafta sürecinde Emniyet müdürlüğü ziyaretcilerle dolup taştı.

Cuma günü Merkez Camiinde okunan mevlit programının ardından Belediye Bahçeli mahallesinde Polis teşkilatına tahsis edilen Hatıra ormanına 50 adet çam fidanı dikildi.

Bugün 10 Nisan günü ise Belediye önündeki cumhuriyet meydanında düzenlenen törende önce çelenk sunuldu,sonra saygı duruşu,istiklal marşı okundu.İlk konuşmayı ise Kaymakam Harun Ersin Polat yaptı.

Polat  konuşmasında ‘Emniyet teşkilatımızın 171.kuruluş yıldönümünü kutlarken özellikle hepinizi en samimi duygularımla selamlıyorum.diyerek devam etti.

-Kaymakam Polat ‘Bugün teşkilat olarak polis adıyla hizmete girişin yıldönümüdür.Aslında polis tarihi Türk tarihi ile başlamıştır.Tarih boyunca Türkler kamu düzeni ve güvenliğine hem önem vermişler hem de bu işi ulusal savunma birliklerin içinde,yani askeri teşkilat içerisinde yürütmüşlerdir.Daha sonra zaptiye teşkilatı ve dahiliye nezaretine bağlı Emniyet umüm müdürlüğü kurulmuş nihayetindede bugünkü şeklini almıştır.Polislerimiz ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğünü, cumhuriyetimizi , demokrasiyi temel hak ve hüriyetleri koruma,kanunların uygulanmasını,kamu düzen ve güvenliğini sağlama,suç işlemesini önleme ve suçluları yakalama görevini ,adli,idari,siyasi ve trafik polisi olarak yerine getirmektir.Bilindiği gibi polis olmak bir tutkudur.Bir hayat tarzıdır,bir yaşam felsefesidir.Polis olmak benliğini,vatan ve millet uğruna adamaktır.


 

Üniformanın altında çelikten sağlam bir yürek taşımaktır.Polislik cesaret,feragat ve fedakarlık işidir.

Görevlerini yerine getirebilmek için Atatürk’ün ifadeleriyle ,bir Asker kadar disiplinli,bir hukukcu kadar hukuk adamı,bir anne kadar şefkatli olmalıyız.demiştir.

Vatanımızdaki bölücü cinayet örgütlerinin faliyetleri bizleri,kanunları,insan haklarına saygılı olarak kararlı ve cesur bir şekilde uygulamamızla elbette bertaraf edilecektir.

Bu inanç ve duygularla kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan  aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimizi ve emekli emniyet mensuplarımızı minnet ve şükranla anıyor,emniyet mensuplarımızın kuruluş yıldönümünü kutluyor, aileleriyle birlikte , sağlıklı mutlu bir ömür diliyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.dedi.

 

Bahşılı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yanıkoğluda yaptığı konuşmada,’Kuruluş tarihi 10 Nisan 1845 den bu yana Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünün tesisi,halkımızın güven ve huzur ortamında yaşamasının sağlanması ile kamu düzeninin korunması,can ve mal güvenliğinin sağlanması,suçların önlenmesi,vuku bulmuş adli vakaların faillerini tespit edip adli mercilere teslim etmek için büyük bir fedakarlık ve özveri ile,mesai mevhumu gözetmeksizin gece gündüz demeden,vazife icra eden polis teşkilatımızın gücünü hukuk sistemi içerisinde Anayasa ve kanunlar ile siz halkımızın güven ve desteğinden almaktır.

Vatan,Bayrak,Millet ve Görev uğruna şehadet mertebesine ulaşmış aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anarken,emniyet birimlerimizin her kademesinde görev yapan,fedakar meslektaşlarımızın ve değerli ailelerinin 10 Nisan polsi gününü kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.dedi.

 

10 Nisan Polis haftası anısına Çocuk konulu şiir ve kompozizasyon ile resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Kaymakam Harun Ersin Polat ve Belediye Başlkanı İbrahim Uyar vermiştir. Şiir dalında birinci olan Dek Kolejı öğrencisi Sinem PelinSu Çakmak,İkinci Ata Kaya,üçüncü Barbaros ortaokulundan Aleyna Türk,Resim Dalında birinci olan Dek Kolj’i Berrak Gündüz,İkinci olan Atatürk ortaokulu Tuğçe Şirin ile Dek Kolejınden PelinSU Çavuşoğlu dereceye girerek ödülleirni aldı.Şiir birincisi Sinem  ‘ Yiğitlerimiz ‘ isimli şiirin okuyarak katılımcıların hüzünlenmesine neden olmuştur.

Polis teşlilatında Mahalle bekçisi olarak görev yaparken emekli olan İsmail Dönmez’e ise  Kaymakam Polat trafından Plaket ve hizmet belgesi verildi.


 

İlçe Emniyet müdürlüğü binasında ise Polis armalı büyük bir yaş pastanın kesimi ise protokol ve emniyet mensupları tarafından kesilerek ikramı ile son bulurken, toplu olarak Polis eşleri hep bir arada olmanın gurunu yaşadılar.Emniyet binası önünde çekilen toplu fotoğrafla polis haftası esenlikler içerisinde dolu dolu yaşanmış oldu.

Programa final günü katılan Kaymakam Harun Ersin Polat,Garnizon komutanı Ercan Erçayan,Belediye Başkanı İbrahim Uyar, sivil toplum örgütleri, muhtarlar, kamu kurum ve daire amirleri ,iş adamları,Esnaflar ve halk katılmıştır.


 

POLİS HAFTASI olarak bir hafta içerisinde her zaman olduğu gibi halkla ve protokolle iç içe olan Emniyetimizin senede birkere dahi olsa haıtrlanmasına katkıda bulunan Kaymakam'ımız, Garnizon Komutanımız, Belediye başkanımız,Kamu kurum ve daire amirlerimiz,muhtarlar,sivil halkımız ve Haberci71 koordinatörlüğü olarak bundan sonraki hemi görev hayatınızda,hemi Aile yaşamınızda sağlıklı,huzurlu ve güvenli bir hayat dileriz,iyiki varsınız.

Türk bayrağına baktıkça o yıldızdaki köşeler varya onlar Sizlersiniz,Askerlerimiz ve o renk şehitlerimizin bizzat temsil ettiği asil kandır. Allah Bizleri vatansız,Bayraksız ve Ezansız bırakmasın.Amin.

Haberci71 koordinatörü .A.Y

Bu haber 2220 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Bahşılı

Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı da lavanta hasatı Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi