Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Bahşılı ilçesinde Kutlu Doğum Haftası

Bahşılı ilçesinde Kutlu Doğum Haftası

Tarih 20 Nisan 2016, 02:27 Editör PINAR YILMAZ

ahşılı Müftülüğü İlçe Merkez Hüseyin Onbaşı Camiinde Kutlu doğum haftası programı düzenledi.

Bahşılı ilçesinde Kutlu Doğum Haftası

Bahşılı Müftülüğü İlçe Merkez Hüseyin Onbaşı Camiinde Kutlu doğum haftası programı düzenledi.

Merkez Hüseyin Onbaşı camiindeki programa Camii müezzini Hüseyin Lüy hocanın Kuran tilaveti ile başlandı.

yeşil camii müzzini Ali Tosun İlahiler söyledi ,Bilgin Canyurt hocanın okuduğu ilahiler den sonra,Kırıkkale İl Müftü yardımcısı Ertuğrul Görgülü ise Birlik ve Beraberlik konusunda konferans verdi.

Kürside Verdiği Konferansla Kutlu doğumların amacı,peygamberimizi daha iyi anlamak diyerek şöyle devam etti.


 

-’20 Nisan 571 de doğan ve 1445 .yıl dönümünü kutladığımız kutlu doğumların ana teması ise Peygamberimizi daha iyi anlamak olmalıdır.’Rabbimiz buyuruyor ki Allahın ipine sım sıkı sarılalım diyor.yani Kuran-ı kerim’e sım sıkı sarılın,parçalanmayın.bölünmeyin.hep birlikte ,bütün müslüman kardeşlerimizle mutlu olmamız gerekir.içinde yaşadığımız Dünya da topğlumun bireyleri ile paylaşmalıyız.Acılar insanlar paylaştıkca azalır,sevinçler yine insanlar paylaştıkca çoğalır.Toplumda birlik ve beraberlik içerisinde yaşanırsa mutluluğu yakalalarlar.

Dünya ve Ahirette mutlu olmak,Hz.Allahın kitabına tutunmakla olur.

Size cemali tavsiye ederim,ayrılıktan sakınınız.Bakın bu Hüseyin onbaşı camiide beytullahın bir şubesidir.Şeytanın normalde yaptırım gücü gücü yoktur,ama insanlara vesvese veriyor.

 

Bugün müslümanlar malasef bir çatı altında toplanmamakta olup,cemaat cemaatta ayrılmaktır.Tarikatlara bölünmşlerdir.Bundan sonraki karşılaştırmalar başlar.Kıldığımız namazlar bizleri değiştiremiyorsa iyi düşünmek lazımdır.Toplumda sevilmeyen bir adamsan istediğin kadar namazın olsun faydalı değildir.

Türkiye ninbelli bölgelerinde insanların araçları,evleri,eşyaları kundaklanıyor olayları görüyorsunuz,münafıklar boş durmuyor.o kardeşlikleri bozmaya çalışıyorlar.Camiiden sonra insanlara ,komşulara davranış şekli kardeşliktir.Müslümanlar birbirlerine karşı perçinlenmiş bir duvar gibidir.Kendin istediğini,kardeşin için,mümin içinde istemelisiniz.

Çanakkaleyi, geçilmez yaptıran birlik ve beraberliktir.şimdi ise yetmişyedi düele karşıyız.Alevi,sunni,kürtlük diye bölemeyince cemaatlere ayırmışlardır.amaçlar bölmek parçalamaktır.Bunlara karşı birlik ve beraberlik olmalıyız.

Sanal alemde yavrularımızın izlediği bir takım diziler var,onlardan çocuklarımızı koruyalım,artık şu sosyal medyadaki zararları görelim.diyerek konferansını tamamladı.

İlçe Müftüsü Hacı Osman Solmaz da Katılan Belediye başkanına ve cemate teşekkür etti.

 

Cami çıkışında Müftülük broşür ve gülsuyu dağıtırken,Belediye Başkanı İbrahim Uyar ve AK Parti ilçe başkanı Sadullah Duyar da ile ilçe müftüsü Hacı Osman Solmaz camii cematine ve bayanlara kırmızı gül dağıttı.

Not : il Müftü Yardımcısı E.G nin Basına Konferans ve konuşma metnini veremem dinleyin yazın demesi hiçte etik bir hareket olmadı.Şimdiye kadar konuşma metnini vermem diyen müftü yardımcısı hafızalardan silinmeyecek doğrusu.


 

 

Bu haber 2110 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Bahşılı

Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı da lavanta hasatı Bahşılı da lavanta hasatı

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor

Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor Bahşılı Demokrasi nöbetine esnaflardan destek yağıyor
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi