Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
KIRIKKALE LİSESİ VE MESLEK LİSESİNİN BİRARADA EĞİTİM VERMESİNE TEPKİ

KIRIKKALE LİSESİ VE MESLEK LİSESİNİN BİRARADA EĞİTİM VERMESİNE TEPKİ

Tarih 29 Nisan 2016, 10:10 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale Lisesi Anadolu lisesi proğramı uygulayan,üniversiteye öğrenci hazırlayan bir okuldur. Meslek Lisesi ise adından da anlaşılacağı üzere bir mesleğe yönelik program uygulayan meslek ağırlıklı okuldur.

ozguregitimsen.jpgÖZGÜR EĞİTİM-SEN

ÖZGÜR EĞİTİM VE BİLİM ÇALIŞANLARI SENDİKASI

 HERKES İÇİN ADALET! HERKES İÇİN ÖZGÜRLÜK!

 Şehrimizin adını taşıyan, kimliğini temsil eden,Türkiye'ye binlerce evlat yetiştiren, 60 yıldır eğitim-öğretimde marka olan Kırıkkale Lisesi başarılarını devam ettirmek için büyük bir çaba içerisinde.

         Ancak başarının devamı eğitim- öğretim ortamının  uygun olmasına bağlıdır. Eğitim ortamının uygun olmaması, öğretimde esas olan" hazırbulunuşluk" ilkesine  aykırıdır.  Öğrenmede motivasyon temel ilkedir. Öğrencinin; yaşı, cinsiyeti, ilgi,istek ve ortamın eğitime uygunluğu öğrenmeyi birinci derecede etkiler.

         2013'ten bu yana  geçici olarak getirilen, aynı kampüs içinde farklı eğitim programı uygulayan meslek lisesinin bulunması eğitim - öğretimin kurallarına aykırıdır.

         Kırıkkale Lisesi Anadolu lisesi proğramı uygulayan,üniversiteye öğrenci hazırlayan bir okuldur. Meslek Lisesi ise adından da anlaşılacağı üzere bir mesleğe yönelik program uygulayan meslek ağırlıklı okuldur. Öğrencilerin amaçları ve motivasyoları da bundan dolayı farklılık göstermektedir.

         Bu iki farklı okul türü, iki farklı öğrenci profilidir. Bundan dolayı  öğrencilerin hedef ve davranışları da çok farklıdır. Bir tarafta üniversiteye, diğer yanda ise mesleğe odaklanmış öğrenci kitlesi bulunmaktadır.

         Bu farklılıklardan dolayı  doğal olarak öğrenciler arasında uyum, disiplin ve motivasyon problemleri yaşanmakta, eğitim ve öğretim hizmetleri olumsuz yönde etkilenmekedir.

         Kırıkkale Lisesinin bina ve donanımlarını daha verimli kullanabilmesi için bünyesinde bulunan meslek lisesinin başka bir yere veya başka bir meslek lisesi bünyesine taşınması daha uygun olacaktır. Eğitim - öğretim ve pedagojik ilkeler bunu gerektirmektedir.

         Kırıkale Lisesi Okul Aile Birliği de bu yönde karar almış fakat bu karar, bürokrasinin sağır duvarlarında kaybolup  gitmiş,  Kırıkale Lisesi  âdeta  kaderine terkedilmiştir.

         Özgür Eğitim-Sen olarak eğitim-öğretimin daha verimli olması adına, ilgilileri ve sorumluları  Kırıkkale Lisesine ve Meslek lisesine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Çocuklarımızın layık oldukları ortamlarda eğitim-öğretim görmeleri için bu konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıla duyururuz.

 

 

Muzaffer AY

                                   ÖZGÜR EĞİTİM-SEN KIRIKKALE İL BAŞKANI

                                              

Bu haber 932 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi