Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
APP PLAKALI ARAÇLAR TRAFİKTEN MEN EDİLECEK

APP PLAKALI ARAÇLAR TRAFİKTEN MEN EDİLECEK

Tarih 29 Nisan 2016, 10:34 Editör PINAR YILMAZ

APP PLAKALI ARAÇLAR TRAFİKTEN MEN EDİLECEK

APP PLAKALI ARAÇLAR TRAFİKTEN MEN EDİLECEK

Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, sahte (ikiz) veya standart dışı plaka kullanımına para cezası verileceğini,  plaka basımı yapan veya satışını yapan kişi adli işlem yapılacağını söyledi. Müdür Onar “Standart dışı (APP) plaka kullanan araçlar Karayolları Trafik Kanunu'nun 23. Maddesi uyarınca plakaları uygun hale getirilinceye kadar Trafikten Men edilecektir” diye konuştu.

 

TERÖR OLAYLARINDA SIKÇA KULLANILIYOR

Son dönemde sayıları artan standart dışı plaka konusunda açıklamalarda bulunan İl Emniyet Müdürü Onar, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 23'üncü maddesinde; ‘Araçlar, tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakaları araç üzerinde ve uygun durumda bulundurulmadan trafiğe çıkarılamaz’ hükmünün bulunduğunu söyledi. Onar, “Aynı Kanununun 131'inci maddesi ile "tescil plakalarının basım ve dağıtım yetkisi Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonuna" verilmiş, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin Tescil Plakaları başlıklı 53'üncü maddesinde ise "araç üzerinde bulunan tescil plakalarının nitelik ve ölçüleri" belirtildiğini hatırlattı. Buna rağmen, yetkisiz kişiler tarafından "Amerikan Pres Plaka" (APP) olarak adlandırılan standart dışı plakaların Kırıkkale’de de yetkisiz kişi ve işyerlerince basımının ve satışının yapıldığına vurgu yapan Onar, “Bu  tür plaka kullanımının artmaya devam ederek araç tescil kayıtlarında güvenirliği tehlikeye düşürdüğü ayrıca standart dışı veya kopya (ikiz) plakaların kullanımına imkân sağladığı göz önünde bulundurularak olası terör olaylarında bu tür standart dışı plakaları taşıyan araçların kullanılabileceği değerlendirilmektedir” ifadesini kullandı.

 

SAHTE PLAKA YAPANA DA, TAKANA DA CEZA

Müdür Onar “Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğümüzce yapılan denetimlerde, standart dışı (APP) plaka kullanan araçlar 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 23. Maddesi uyarınca plakaları uygun hale getirilinceye kadar Trafikten Men edilmekte ve aynı madde hükmü gereğince uymayanlar hakkında İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenmektedir. Ayrıca, İl Emniyet Müdürlüğümüzün ilgili birimleri tarafından ise yetkisiz olarak plaka basımı yapan veya satışını yapan kişi ve iş yerlerinin tespit edilmesi halinde gerekli adli işlem yapılacağı hususu, tüm kamuoyuna önemle duyurulur” dedi.

 

Bu haber 1039 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi