Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Kızılırmak Ana okulunda bayramlar bir başka kutlanır

Kızılırmak Ana okulunda bayramlar bir başka kutlanır

Tarih 02 Mayıs 2016, 10:08 Editör PINAR YILMAZ

Kızılırmak Ana okulunda bayramlar bir başka kutlanır

Kızılırmak Ana okulunda bayramlar bir başka kutlanır

Kızılırmak Ana okulu 10 sınıfı ile beraber 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Bayramın hafta sonuna isabet etmesi,Hafta başındada hava muhalefeti nedeni ile Hafta sonunda kutlanan Bayram,Kız meslek lisesi binası ile birleşik binalarının bahçesinde düzenlendi.Bhaçeye kurdukları stand da  muhteşem Bayram Aileler tarafından coşku ve heyecan ile izlendi.

Programa İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ümit Yaşar Gürsoy, Erdal Taşkın,Kızılırmak Ana okulu kurucu müdürü ve şimdilerde Merkez Halk eğitim müdürlüğü yapan Yetiş Şahin,Okul müdürleri ve Aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan Bayram kutlaması okul müdüresi Şengül Doğan ın konuşmaları ile devam etti.


Müdür Doğan 1920 de Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişimde 29 Ekim 1923 de Cumhuriyet ilanı ile sonuçlanarak Türk milletinin ufku açılmış diyerek konuşmasına şöyle devam etti.

-‘Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza çocuk bayramı olarak armağan etmiş, bu yönüylede dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Millet olarak amacımız,akıl ve bilim ışığında ilerleyerek,çağdaş bir toplum olarak sonsuza kadar var olabilmektir.

Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan ‘Eğemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak,gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur.

Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en temel görevimiz budur.diyerek konuşmasını tamamladı.

Nazan Güven öğretmenin öğrencisi Burak Çağrı Altaş İstiklal marşının okuyarak büyük alkış aldı.

İlknur Soytek öğretmenin öğrencileri ise Potpori içeren bir Halk oyunları gösterisini sundu.


 

Özlem Koç öğretmenin öğrencileri step gösterisini sergiledi.Derya Aslan öğretmenin öğrencileri ise ‘Zeybek ‘Halk oyunu ile ege yöremizi yad etti,bol bol alkış aldı.

Nazan Güven Öğretmenin Dünya Çocukları ile sunduğu gösteride ise Aileleri yerinde tutmanın imkanı olmadı.Okulun profosyenel Kamera ve Fotoğraf çekimini yaptırdığı halde eline telefonunu,makinesini,kamerasını alan yerinden veya sahnenin bir kıyından çocuklarının görüntülemenin derdine düştü,işte burada Nazan hocanın ve öğrencilerinin hakkını vermek lazım,yerinde oturulacak kadar bir gösteri değildi, elbette herkes heyecanla izledi.


 

Gösteride adeta ülkelerin giysi ve müzikleri ile geçiş yapmaları ,en son Türkiye Cumhuriyeti devleti sergilenirken Genç sarışın bir Atatürk rolünü alan öğrencinin ağır hareketleri sahneye çıkıp izleyicilere selam vermesi,tam bu sırada arka fondan Atatürk ün canlı sesi ile NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE seslenmesi hafızalardan unutulmayacak bir anı ve heyecan bıraktı.Dünya çocukları gösterisi temasına uygun olsun diye düşünülen bir



görsellikte sahneye bir şişirilmiş dünya getirildi,etrafında dönerek şarkılarını söyleyen öğrenciler ise gösterinin finalinde nasıl bir Dünya istediklerini Kalp şeklindeki balonların altlarına yazdıkları slogonlarla cümle aleme duyurmuş oldular,tebrik ediyoruz.

Silifke oyunu ile yine ülkemizin bir yöresini canlandıran oyunda ise Derya Özer öğretmenin öğrencileri büyüklerine taş çıkarırcasına gösteri yaptı.

 

İşte adeta Düşmanlarımıza ‘sesimizi duyun’ dergibi bir gösteri ve müzik le İzmir in dağları oyununu sergileyen öğrencilerin sırtlarında Atatürk fotoğrafları ile Atatürkün İlk meclis açılışında meclise halk ve vekillerle yürürken çekilen fotoğrafını tek tek bina örer gibi sahnenin ortasına ören Medine Tatlı Almaz öğretmenin  öğrencilerini kutluyoruz canı gönülden alkışlıyoruz.

 

Yasemin Güngör Öğretmenin öğrencileri ise Palyaço gösterisi ile sahne aldı.

Feray Boran öğretmenin öğrencileri ise yine unulmaz bir bölgemizin Türk yurdunun oyununu Kafkas oyunu ile sergiledi.

 

Melike Yılmazer Öğretmenin ‘memleketim’ isimli gösterisi ile ülkemize göz diken şer odaklarının kulaklarına seslenircesine,bu memleket bizim diyerek alanı inleten öğrencilerin sesleri ve ellerindeki Türk bayrakları ile müziği ile yankılandı.

Döndü Saygılı öğretmenin öğrencileri ise Adıyaman yöresine ait Halk oyunlarını sergilerken bu Memleketin her karış toprağının ne kadar kıymetli olduğunu vurguladılar.

 

İdareci ve Öğretmenlerin tek tek anons edilerek sahneye çağrılması ile Aileleri ve misafirleri selamlayan Kızılırmak Ana oklu ekibini böyle güzel bir program hazırlamalarından dolayı bizde kutluyoruz,tebrik ediyoruz..

 GURUR TABLOSUNU İZLERKEN BÜTÜN İDARECİ,ÖĞRETMEN,MEMUR,YEMEKHANE SORUMLUSU,AŞÇI,GÖREVLİ HEPSİNİ TEBRİK EDİYORUZ.BAYRAMDAN İNCİLER ADINDA POTRELER TESPİT ETTİK.

 

Bu haber 1447 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi