Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Nübüvvet Penceresinden Tıbba Bakış

Nübüvvet Penceresinden Tıbba Bakış

Tarih 04 Mayıs 2016, 02:43 Editör PINAR YILMAZ

Nübüvvet Penceresinden Tıbba Bakış programı

Nübüvvet Penceresinden Tıbba Bakış programı

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen Kutlu Doğum haftası münasebetiyle Nübüvvet Penceresinden Tıbba Bakış programı Başpınar 17 Ağustos Kapalı Spor salonun da yoğun katılımla gerçekleşti. Programa Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet SAYGILI, İl Genel Meclis Başkanı Murat ÇAYKARA, Ak Parti İl Başkanı Mürsel AKÇAY, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa UZUN, Halk Sağlığı Müdürü Dr.F.Ender GÜNGÜNEŞ, İl Müdürleri Hastane Yöneticileri Sağlık çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

 

Program saat 20.30 da Hafız İsak DANIŞ’ ın okuduğu Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Program  Grup Dergah  İlahi Grubu'nun okuduğu Mevlidi Şerif ile devam etti. Ardından Semazen gösterisi programa renk kattı.

 

Programa konuşmacı olarak katılan, Ünlü İlahiyatçı Ömer DÖNGELOĞLU konuşma yaptı. Konuşmasında; İslâm bilginlerine göre Hz. Muhammed’in (SAV) tıpla ilgilenmesinin temel sebebi, peygamberlerin gönderilmesinin gerçek gayesi olan dünya ve ahiret saadetinin temin edilmesinde insanların beden sağlığına ihtiyaç duymalarıdır.  Nitekim Allah Resulü (SAV), sadece dinî ahkâmı öğretmek için gönderilmemiştir. Hayatın bütün ünitelerinde, bir hayat nizamı olan İslam’ın nasıl uygulanacağını göstermek için de gönderilmiştir ki O’nun üsve-i hasene (en güzel örneği ) var oluşundaki manalardan biri de Tıbb-ı nebevî dir.

 

Döngeloğlu, Tıbb-ı nebevî’nin bağlayıcılığı konusunda şimdiye kadar pek çok değerlendirme yapıldığını,  belirterek konuşmasına devam etti.

 

Konuşma ve soruların ardından Grup Dergah İlahi Grubu'nun okuduğu ilahilerle kalabalık coşarken  Program yapılan kapanış duasıyla sona erdi.

 

 

 

 

 

 

Bu haber 915 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi