Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
MKE'de tarihi imza atıldı

MKE'de tarihi imza atıldı

Tarih 31 Temmuz 2009, 17:15 Editör PINAR YILMAZ

200 Trilyonluk yatırım

MKE’de tarihi imza atıldı

200 Trilyonluk yatırım

TCDD’ye ait trenlerin tekerleklerini yapmak için MKE arasında yapılan anlaşmanın imzası için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül Kırıkkale’ye geldi.

MKE Kırıkkale Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen imza töreninde konuşma yapan MKE Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu, 200 Trilyonluk bir yatırıma adım attıklarını söyledi.

 

GÜNDEME İL GAZETESİ TAŞIMIŞTI

TCDD’den emekli Yakup Şener isimli bir vatandaşın AK Parti Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı’ya önerdiği ve İl gazetesinin gündeme taşıdığı TCDD trenlerinin tekerleklerinin MKE tarafından yapılması projesi hayata geçirildi. Öneriyi kabul eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, anlaşmayı imzalamak için MKE Kırıkkale Sosyal Tesislerinde bir araya geldi. MKE Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın da eşlik ettiği imza töreni ulusal ve yerel basın mensuplarının katılımı ile gerçekleşti. İmza töreni sonrası ise Ağır Silah Fabrikası ve Çelik Fabrikası AR-GE mühendislik binasının açılışı, mühimmat fabrikası çevre ekipmanları test tesisi ve CNC atölyesinin açılışı, MKE barut Fabrikasının küresel barut üretim tesisinin açılışı gerçekleştirildi.

 

MKE TÜCCAR GİBİ OLMALI

İmza törenine Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Rektör Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak ve ilimizde görev yapan bazı birim müdürleri ile TCDD ve MKE yetkilileri katıldı. MKE’nin Savunma Sanayisi dışında Uluslar arası satış harekâtında tüccar gibi hareket etmesi gerektiğini ifade eden Bakan Gönül, 200 trilyonluk bir anlaşma ile paranın yurt dışına değil MKE’ye aktarılacağını söyledi.

 

YENİ BİR SERMAYE PİYASASI

Bakan Gönül, “Kısa ve orta vadede devam edecek bu gereklilik ulusal sanayinin vazgeçilmezi olacaktır. Dışa bağımlılıktan kurtulacağız. 200 trilyonumuz içeride kalacak ve yeni istihdamlarda oluşacak. Yılda harcanan 20 bin tren tekeri artık Kırıkkale’de üretilecek. Savunma Sanayisi kuruluşu olan MKE’ de yeni bir sermaye piyasasına sahip olacak” dedi.

 

TCDD GELENEKLERİNE SAHİP BİR KURULUŞ

TCDD’nin geleneklerine çok sadık olduğunu belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TCDD’nin sadece yolcu ve yük değil, tarihide taşıdığını söyledi. TCDD’nin birkaç yıl içinde yatırımları 2 kat trilyonu aşacak. MKE artık tren tekerleklerini üretecek. Raylarımızı burada yapacağız. Bu ayrıcalığı MKE’ye taşımamızın sebebi köklü bir geçmişe sahip olmasıdır. MKE’de rekabetçi olmalı kaliteyi yakalamalı” şeklinde konuştu.  

 

KIRIKKALE ATILIM YAPACAK

Raylı sistem ihtiyaçlarının ithal yollarla karşılandığını ifade eden Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Süleyman Karaman,  yılda 20 bin kadar tren tekerine gerek duyduklarını ve bunun artık Türkiye’de üretilmesinden gurur duyduklarını söyledi. Karaman “Var olan iş birliğimizin daha da artacağı düşüncesine sahibim. Kırıkkale anlaşma sonucu tren tekerleği merkezi olacak. Yahşihan zaten lojistik köye dönüşüyor. Ankara-Sivas hızlı tren hattı arasında bulunan Kırıkkale ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda bir atılım yapacak” ifadelerini kullandı.  

32 MİLYONLUK TASARRUF

İmza töreni öncesi MKE’nin tarihi hakkında bilgi veren Genel Müdürü Sipahioğlu, toplam 5 bin 779 personelin çalıştığı bilgisini verdi. Bunlardan 573’ünün mühendis olduğu ifade edildi. Türkiye Genelinde ise 50 bin kişinin çalıştığı öğrenildi. MKE’nin yeniden yapılanması faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendiren Sipahioğlu, rakamsal değerlere dikkat çekti. Sipahiolğu “Kurum, 01 Nisan 2003 tarihine kadar Anonim Şirket statüsünde, 12 bağlı ortaklık ile faaliyet gösterirken bu tarihten itibaren bağlı ortaklık modeli terk edilerek fabrika modeline geçilmiş ve bu düzenleme sonucunda o dönemde 32 Milyon YTL tasarruf sağlanmıştır” dedi.

 

YÜZDE 20’YE VARAN KAR

Sipahiolğu sözleri şu şekilde devam ettirdi: “Kurum, 2005-2008 yılları arasında faaliyetlerini ortalama % 15-20 aralığında kârla kapatmıştır. Konjonktürel değişimler, Askeri ihtiyaçlardaki dalgalanmalar,    dolayısıyla askeri siparişlerdeki değişiklikler, Personel hareketleri, Stratejik ürün hatlarının işletme giderlerinin yüksekliği ve Kur farklarındaki dönemsel değişmeler dönem kâr ve zararını önemli ölçüde etkilemektedir”.

 

GÜVENİLİR MARKA: MKE

“Bu dönemlerdeki işletmecilik performansına bakıldığında; Kurumun kaynak tüketen değil, artık kaynak yaratan, kendi kendine yeten, oluşturduğu sinerji ve ülke ekonomisine yarattığı katma değer ile ülkemiz için vazgeçilmez bir sanayi kuruluşu olduğu görülmektedir. Tüm Bu Açıklamaların Işığı Altında Kurumun Vizyonu; Türk Savunma Sanayi'nin en büyük ve önder Kuruluşu olarak her türlü konvansiyonel tip silah ve mühimmat alanında; Ar-Ge'ye dayalı ürün ve teknoloji üreten, Dışa bağımlılığı azaltan, Ülke sanayisi ile bütünleşen, Teknoloji  ihraç eden, Dünya pazarında da güvenilen ve aranan bir marka olmaktır”.

Bu haber 4722 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Ekonomi

Mke İşçi Alımı Sınav Sonuçları Açıklandı

Mke İşçi Alımı Sınav Sonuçları Açıklandı Mke İşçi Alımı Sınav Sonuçları Açıklandı

60 Kişiye İş Kapısı Açıldı

60 Kişiye İş Kapısı Açıldı 60 Kişiye İş Kapısı Açıldı
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi