Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
MÜSLÜMAN OLAN HOLLANDALI GELİNA TÜRK DÜĞÜNÜ

MÜSLÜMAN OLAN HOLLANDALI GELİNA TÜRK DÜĞÜNÜ

Tarih 06 Mayıs 2016, 02:11 Editör PINAR YILMAZ

HOLLANDALI GELİN YILBAŞINDA HEM İMAM NİKAHI HEMDE RESMİ NİKAH YAPTIRARAK MÜSLÜMAN OLDU

HOLLANDALI GELİN YILBAŞINDA HEM İMAM NİKAHI HEMDE RESMİ NİKAH YAPTIRARAK MÜSLÜMAN OLDU

2014 yılbaşısı günü Türkiye ye gelerek hem imam nikahı olup müslümanlığı kabul etti,hemde resmi nikah yaparak önce hollanda da 1.5 sene sonrada Türkiye de düğün yapınca kucağında bebeği ile gelinlik giydi.

Hollnda da operatör olarak çalışırken tanışarak evlenmeye karar veren,Kırıkkale Hacılar beldesi nüfusuna kayıtlı Mustafa Yavuz ile evlenerek ceyda ismini alan  Gelin Jamie Ceyda Yavuz ,Önce Hollanda da düğün yapıldı burada bir bebekleri olunca kucaklarında bebekle,Türkiye de ikinci defa düğün yapıldı.


 

Türkiye geleneklerine göre düğün yapılarak dünya evine giren Gelin Ceyda nın ailesi Türk geleneklerini ilginç buldu,ama ailelerin sıcaklığından memnun oldular.

Oğlan Babası Emin Yavuz ise gündüz öğlen namazına mütakiben Bayrak duası ile başlanan oğlunun düğününde hem Bayrak töreninde hemde düğün salonunda ilahi gurubu,şemanzenler gösterisi ile tam bir düğün ve nişan yaparak Hollada dan gelen dünürlerine Türkiye geleneklerini tanıttı.

Düğün içerisinde süpriz olarak Karadeniz horon ekibide bir gösteri yaparak, Hollanda lı misafirler ve gelin damatla horon oynayarak geceye renk kattılar.

Bu düğün biraz farklı bir düğün oldu,önce Hollandada düğün yapıldı uçakta yer bulunamadığı için geç kalındı Ülkemizde mevsimsel sorunlar derken birde bebekleri olunca tabiiki düğünde kuçaklarında bebekle  düğün yapıldı.

 

Düğün davetlilerinin şaşkın bakışları arasında düğünde gelin hanımın kucağında birde bebek olunca farklı ve anlamlı bir düğün gerçekleşmiş oldu.

Naz düğün salonunda 500 kişinin katıldığı düğün Bebekli gelin Jamie Ceyda Yavuz ise Hollandada yapılan düğünün ardından Türkiye de yapılan düğünün arası uzayınca Bebek olmuş ve düğüne getirilmişti.

Baba Emin Yavuz duygularını şöyle dile getirdi, Bu hayat bir devir teslim, biz devir aldık, devrediyoruz. Allahım ümmü müslümanın çoluğuna çocuğuna hayırlı ömürler ,hayırlı eşler, hayırlı rızıklar ve iyi insanlarla karşılaştırmayı nasip etsin. Allah kimseyi yolsuza uğratmasın , zora çattırmasın.Yaşamları iyi olur inşallah çocuklarımıza mutluluklar diliyorum.dedi.


 

Damat  Enes Mustafa Yavuz ise eşim Ceyda müslüman olarak onunla beraber Kırıkkale de düğün yapmak içimde bir uhte idi onuda bitirdik, güzel oldu, bütün telaşlarımız bitti.

Gelin Jamie Ceyda Yavuz, çok teşekkürler diyebildi.

Gelinin Annesi Anita  sommeedijik ise, felemenkçe konuştuğu için damat  hollanda diline çevirerek tecrüme yaptı.Yaptığı konuşmada şunlara değindi, çok ilginç ama çok güzel bir düğündü.

Hollandadaki düğünden farklı bir düğündü.Herkes sıcak kanlı ve çok iyilerdi,biz bunu hissettik. gelinle damadı ve Türk aileleri çok seviyoruz. İkinci defa düğün yapan Çocuklarımız, 11 aylık Aysen Yavuz isimli minik çocukları ile ilerde hayat şartlarının daha iyi olacağına inanıyorum. Bu bir yeni aile benim içim çok güzel. dedi.

 

Bu haber 1912 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi