Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
GAMA elektrik üretiminde

GAMA elektrik üretiminde

Tarih 16 Mayıs 2016, 01:45 Editör PINAR YILMAZ

GAMA elektrik iletim sistemine ilk defa bağlandı

GAMA elektrik iletim sistemine ilk defa bağlandı


GAMA Enerji A.Ş. (GAMA) tarafından Kırıkkale´de yapımı devam eden İç Anadolu Doğalgaz Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş doğal gaz kombine çevrim santrali 3 Mayıs´ta ilk ateşlemesini yaptı ve 6 Mayıs´ta ulusal elektrik iletim sistemine ilk defa bağlandı.

İLK ATEŞLEMESİNİ YAPTI

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren GAMA Enerji A.Ş. , “Gama Holding´den ayrı bir kuruluş olarak 2002 yılında kurulan Gama Enerji (GEAŞ) enerji üretim santral projelerini geliştirmekte ve işletmektedir. Şirketin bir tane de su hasadı ve iletim projesi vardır. Gama Enerji´nin şu anda üçü HES (Birecik, Lamas, Çakırlar) üçü RES (Sares, Karadağ, ve Gokres) ve Ürdün´de bir yeraltı suyu hasadı ve isale projesi (Disi) olmak üzere yedi faal projesi vardır. GAMA Enerji A.Ş. (GAMA) tarafından kurulmuş olan İç AnadoluDoğalgaz Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş Kırıkkale´de doğal gaz kombine çevrim santralinin (DGKÇS) yapılmasından ve işletilmesinden ve bakımından sorumlu olacaktır. Kurulması önerilen santral tipik 2+1 çok şaftlı (2 gaz türbini ve 1 buhar türbini) konfigürasyonuna sahip doğal gazla çalışan bir enerji santrali olacaktır. Proje alanı Türkiye´nin İç Anadolu Bölgesi´nde Kırıkkale İlinin Hacılar Beldesinde yer almaktadır. Proje sahası sanayi bölgesi içinde yer almakta olup arazinin mülkiyeti GEAŞ´a aittir. Proje sahasının güney batısında demontajı bitmiş olan fuel-oil yakıtlı 153 MW kurulu güce sahip Barmek-GAMA Elektrik Santralinin yeri bulunmaktadır”

Bu haber 1126 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi