Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
YAHŞİHAN DA DÜNYA SÜT GÜNÜ

YAHŞİHAN DA DÜNYA SÜT GÜNÜ

Tarih 23 Mayıs 2016, 20:45 Editör PINAR YILMAZ

YAHŞİHAN DA DÜNYA SÜT GÜNÜ

YAHŞİHAN’DA DÜNYA SÜT GÜNÜ

Süt ve süt ürünlerinin beslenmedeki önemi hakkında toplumu bilinçlendirmek, tüketimin artmasını teşvik etmek amacıyla Yahşihan Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi ortaklaşa düzenlediği etkinlik ile 21 Mayıs Dünya Süt Günü'nü kutladı.

 

Yahşihan Namık Kemal İlkokulu’nda gerçekleştirilen kutlama programına Yahşihan Kaymakamı  A.Ferhat ÖZEN, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle düzenlenen programın açılış konuşmalarının ardından Yahşihan Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü                                               tarafından sütün beslenmedeki önemi konulu sunum yapıldı.




 

 VAZGEÇİLMEZ BESİN KAYNAĞI

 

Düzenlenen kutlama programında sütün başta çocuklar olmak üzere 7´den 70´e herkes için gerekli olduğu vurgulandı. Büyüme ve gelişmeyi sağlayan, beynin gelişmesine destek olan, göz, deri ve diş sağlığını koruyan, hücreleri onaran ve enerji veren, kemikleri sertleştiren ve bağışıklık sistemini güçlendiren vazgeçilmez besin kaynağının süt ve süt ürünleri olduğu belirtildi.

 

ÖĞRENCİLERE SÜT DAĞITIMI

Program sonunda Yahşihan Kaymakamı  A.Ferhat ÖZEN beraberinde diğer katılımcılar ile birlikte öğrencilere süt dağıtarak öğrencilerin Dünya Süt Günü’nü kutladılar. 

 

Bu haber 1002 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi