Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
36 YIL SONRA ÖĞRENCİLERİ İÇİN KIRIKKALE YE GELEN FEDAKAR ÖĞRETMENLER

36 YIL SONRA ÖĞRENCİLERİ İÇİN KIRIKKALE YE GELEN FEDAKAR ÖĞRETMENLER

Tarih 23 Temmuz 2016, 11:34 Editör PINAR YILMAZ

36 YIL SONRA ÖĞRENCİLERİ İÇİN KIRIKKALE YE GELEN FEDAKAR ÖĞRETMENLER

36 YIL SONRA ÖĞRENCİLERİ İÇİN KIRIKKALE YE GELEN FEDAKAR ÖĞRETMENLER

Kırıkkale yine böyle kötü günlerden geçerken sağ sol davasından bölünme noktasına geldiği yıllarda Türkiyede Sanat okulu lakablı Kız ve Endüstri meslek lise si okulunda yıllarca görev yapan öğretmenler 36 yıl sonra daha gençliğe yeni giren genç öğrencilerinin ortalama 55 yaşındaki hallerini görünce çoğunu tanımakta güçlük çektiler.

Bu sosyal ağ dan Faacebook kanalı ile yine Öğrencilerinden Mevlip Alp ve Ali Kaya aracılığı ile birçoğuyla görüşmeye başlamış ve sanalda olsa belli bir samimeyet kurmuşlarken Atölye öğretmenleri Kenan Işık (kumpaslı cengaver) ve Mehmet Aytaç (kıvırcık Mehmet) isimli lakablı öğretmenleri ile öğrencileri  Kırıkkale öğretmen evinde buluştular.Önceleri sadece Ali Kaya,Latif Yaka ve Ahmet Yaman varken sonradan 15 kişiye yakın arkadaşlar telefonlarla ve sosyal ağdan yapılan paylaşımlarla toplandılar.

o yıllarda (1976-1979) Okulda da fotoğrafçılık yapan Ahmet Yaman ın robertajları ile çok güzel anılar dile getirilen buluşmada bütün arkadaşların birbirlerine 36 yıllık hasretle bakışları görülmeye değerdi.

1978 / 1979 yılı mezunları Torna Tesviye ve Elektrik bölümü öğrencileri ortalama yaş 55 lerde seyrederken aralarında Rahmetli olan Mevlit Er arkadaşlarını yad ederek rahmetle andılar.

Buluşmaya Gelemeyen Mevlit Alp,Ali Okatan,Hanifi seyyar,Hacı Kadan ve bir sürü arkadaşlarımız ise telefonlarla birdahaki buluşmaya söz verdiler,gelemedikleri için üzüntülerini dile getirdiler.

36 yıl sonra öğrencilerine samimi duygularını dile getiren Mehmet Aytaç hoca şunları söyledi.

-Gerçekten bugün farklı bir gün oldu.

Mehmet Aytaç ise,1977,78,79 yıllarında ilk görev yerim olan Endüstri meslek ve kız meslek lisesinde görev yaptığım mezun ettiğim öğrencilerimle bugün biraradayız,çok mutluyum ilk görev yerimde ilk heyecanımı bu öğrencilerimle doya doya yaşadım.Kendilerine saygı sevgilerimi sunuyorum.Ailelerine çocuklarına,başarılar ve mutluluklar diliyorum.1978 dönemi siyasetin zor günlerinde öğrencileriminde desteğiyle o günlerde geçti.Onlarla bugün gurur guydum,hayatın zorluklarını aşarak belli yerlere gelmesinden gurur duydum.Beni ziyadesiyle mutlu etti,onlarla gurur duydum,hepinize çok teşekkür ediyorum.dedi.

Kamera Kenan Işık hocaya döndüğünde Benim okulda lakabım olduğunu Bayburt ta öğrendim.diyerek devam etti.

Arkadaşlar,Kumbaslı cengaver ismini sevdim,onu şöyle hizah edeyim,terzinin mezurosu neyse,bir elektrikçinin pensesi neyse bir tesviyecinin de kumpası da o kadar önemlidir.

Kırıkkale de 1976 -80 arası beraber çalıştık.Güzel günleri,beraberlikleri paylaştık.Ben bayburtta doğdum orada büyüdüm,orada okudum,nasıl Bayburt benim için önemli ise,Kırıkkale de benim önem arz eden yerlerimizden birisidir.

Özel sektörde çalışmaya devam ediyorum,bir vesileyle Mehmet beyle Kırıkkale ye geldik sizlerle buluştuk.Bugünü unutamayız herkese çok teşekkür ederim.dedi.


 

36 YIL SONRA HOCALARI İLE BULUŞAN ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MEZUNLARI BİRBİRLERİNİN TELEFON NUMARALARINI ALIRKEN GELECEK SENEYE BULUŞMA SÖZÜ VERDİLER.

KISA ZAMANDA 36 YILLIK ESKİ ANILARI HATIRLARKEN UNUTTUKLARI BİRŞEY VARDI,1980 DE MEZUN OLAN ARKADŞALAR ÖĞRETMENLERİ İLE BİR ASKERİ DARBEDE AYRILDILAR VE 36 YIL SONRADA YİNE BİR ASKERİ DARBE GİRİŞİMİNDE ÜSTELİK ÜLKEMİZİN,VARLIĞINA BAYRAK.TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE GÖZ DİKİP BÖLMEK PARÇALAMAK İSTEYEN DARBECİLERİN YARATTIĞI GİRİŞİMDE KAOSTA BİRARAYA GELDİLER.

AMA İÇLERİ RAHATTI ÇÜNKÜ BU TÜR DARBELERE ÜLKEMİZ İNSANININ PAPUÇ BIRAKMAYACAĞINI BİLİYORLARDI.

ALLAH DAHA GÜZEL GÜNLERDE BULUŞTURMAYI NASİP ETSİN.

Bu güzel buluşmanın videosunu yakında YouTube yayınlayacağız.)

Haberci71 Koordinatörü AY

Bu haber 1544 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi