Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Basın, milli iradenin sesi olmuştur

Basın, milli iradenin sesi olmuştur

Tarih 25 Temmuz 2016, 12:17 Editör PINAR YILMAZ

Basın, milli iradenin sesi olmuştur

Basın, milli iradenin sesi olmuştur

AK PARTİ İL BAŞKANI MÜRSEL AKÇAY 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMINI KUTLADI 

Basın, milli iradenin sesi olmuştur

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay 24 Temmuz Basın bayramı ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Basının bir milletin müşterek sesi olduğunu ifade eden Akçay 15 Temmuz gecesi basın ve medyanın öneminin bir kere daha anlaşıldığının altını çizdi. Akçay, tüm basın çalışanlarının basın bayramını kutladı.

TÜRK BASINI DA 15 TEMMUZ´DA TARİHE GEÇTİ

AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay 24 Temmuz Basın Bayramı münasebetiyle açıklama yaptı. Bütün basın çalışanlarının Basın Bayramını kutlayan Akçay 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylarda medyanın ve mermilerin ve bombaların gölgesi altında görevlerini icra etmeye çalışan basın çalışanlarının bir kere daha anlaşıldığını ifade etti. 15 Temmuz gecesi Türk Medyasının milletin ortak sesi olduğunun altını çizen Akçay “Medyamızda 15 Temmuz gecesi iradesine sahip çıkan milletimiz kadar yaptığı yayınlarla tarihe geçmiştir. Türk basını bu duyarlı tutumu ile milletinin yanında yer almış ve cuntacı teröristlerin tehditlerine boyun eğmemişlerdir. Basın çalışanlarımız onurları ile mücadele etmiş, çıkan olaylarda bir gazeteci hayatını kaybetmiştir. Demokrasi şehidimize Allah´tan rahmet tüm basın camiasına da başsağlığı dilerim” dedi.

TOPLUM İÇİN BASIN GÜVENİLİRLİĞİ

Basının, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu ifade eden Akçay “Haberlerin, düşüncelerin, bilgilerin iletilmesine aracılık ederek toplumun bilgilendirilmesini, farklı fikirlerin dile getirilmesini ve tartışılmasını sağlayan basın, demokrasinin işleyişinde çok önemli bir role sahiptir. Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatma işlevini yerine getirirken, meslek ilkelerini ve etiğini gözetmeli, kişilik haklarına, özel yaşam alanına saygı göstermelidir. Doğru bilgilerle donatılmış, kendine güvenli daha ileri bir toplum için basının güvenirliği ve tarafsızlığı ne kadar önemliyse, bunun sağlanabilmesi için basının görevini özgürce yapabilmesi de o ölçüde önemlidir. Değerli basın çalışanlarının Basın Bayramı´nı kutluyorum " ifadelerini kullandı.


Bu haber 820 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi