Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Gazi Meclise Gazeteciler Ziyareti

Gazi Meclise Gazeteciler Ziyareti

Tarih 28 Ağustos 2016, 11:54 Editör PINAR YILMAZ

Türkiye Gazeteciler Federasyonu na bağlı 25 ildeki gazeteciler cemiyeti Türkiye Büyük Millet Meclisini ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı ziyaret etti.


 

 

Gazi Meclise Gazeteciler Ziyareti

Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Kırıkkale’nin de arasında bulunduğu 24 değişik illerdeki cemiyet başkanı ve yönetim kurulu üyelerince Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret ettiler. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde ağır hasar gören ikinci defa gazilik unvanına erişen Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı ziyaret ettiler. Ziyarette Kahraman, eksiklerin en kısa sürede giderileceğini söyledi.

 

GEÇMİŞ OLSUN

TBMM Genel Sekreterlik Salonu’nda gerçekleşen ziyarete Kırıkkale’yi temsilen Medya ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercihan Çakmak katıldı. Millet iradesinin tecelligâhı olan TBMM’ne yönelik hain saldırının kendilerini derinden yaraladığını ifade eden Federasyon Başkanı Yılmaz Karaca, 25 il temsilcisi ile birlikte milletvekillerinin şahsında tüm parlamento üyelerine geçmiş olsun dileklerini illetti.  Fetullahcı Terör Örgütü (FETÖ) militanlarınca gerçekleştirilen hain kalkışmanın millet-devlet bütünleşmesiyle defedildiğini vurgulayan Yılmaz Karaca, Türkiye’deki yerel basınının da yaşanan süreçte önemli bir sınav vererek demokrasi müdafaasına katkıda bulunduklarını hatırlattı.

 

BAHÇEDE DEV ÇUKUR

Türkiye Gazeteciler Federasyonu heyeti, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni gezdiler. Darbe girişimi sırasında bombalanan bölümlerin gezilmesiyle başlayan TBMM turu, bahçede oluşan dev çukur ve çevresindeki hasarın yerinde görülmesiyle devam etti. Karşılaştıkları üzücü manzara karşısında hayli şaşıran federasyon üyeleri, darbenin Meclis’teki izlerine bizzat şahitlik ettiler. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle geçmiş olsun ziyaretinde bulunan, Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetimini makamında kabul etti. Meclis Başkanı İsmail Kahraman, milli iradenin TBMM’ye ait olduğunu, silahlı bir güce, şahsa veya zümreye ait olmadığını vurguladı. Darbe girişiminden itibaren siyasi bir yan yana geliş olduğunu aktaran Kahraman, oluşan birlik ve beraberlik tablosunun devamını diledi.

 

AKIL-SIR ERECEK GİBİ DEĞİL

Federasyon yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren TBMM Başkanı Kahraman, darbe girişiminin Meclis’teki izlerine dikkat çekerek, “Istırabımızı gördünüz. Olacak iş değil, kendi milletini, kendi Meclisi’ni ve Cumhurbaşkanlığı külliyesini bombalayan bu hain kalkışma akıl-sır erecek gibi değil. Zehirli hançerlerini bağrımıza salan bu hainler Müslüman olamaz” dedi. Darbe gecesi ve sonrasına dair yaşadıklarını anlatan Kahraman, 15 Temmuz’da gerçekleşen ve TBMM’yi de hedef alan hain girişimin devlet-millet işbirliğinde püskürtüldüğünü ifade etti.

 

DEMOKRASİ BENİMSENDİ

Kahraman, “Türkiye bütün milleti ile bir darbeyi önledi, millet darbeyi yendi. Eline silah alanın darbe yapabildiği bir ülkeden demokrasiyi özümsemiş, darbelere kapısını kapatmış bir ülkeye geçmiş olduk. Milletimiz demokrasiyi benimsedi. Meydanlara çıkan halk, dış güçlerin desteği ile oynanan bu oyunu bozdu. Cumhurbaşkanımız’ın kararlılığı ile bu meselenin çözüleceğine inanıyorum” diye konuştu. Milli meselelerde bir bütün içinde hareket edildiğini anlatan Kahraman, parti gözetmeksizin milletin bütün olduğunu belirterek darbe girişimine karşı TBMM’nin yaptığı ortak bildiriye dikkat çekti.

 

SIĞINAK İÇİN TALİMAT VERDİM

Darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise şifa dileyen Kahraman, “Darbe gecesi, Meclis’i açtık. tüm üyelerimizle birlikte ‘darbeye hayır’ dedik. Mesele Vatan olduğu için siyasi parti farkı gözetmeksizin birlikte bir duruş sergiledik. Bu şuurla çalışmaya devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Meclisteki tüm milletvekillerimiz o gece kaçmadılar. Allah bir daha böyle sıkıntılar yaşatmasın ve birlik-beraberlikten ayırmasın. Türkiye bütün milleti ile bir darbeyi önledi, millet darbeyi yendi ve şu netice de doğdu, bundan böyle eline silah alanın darbe yapabildiği bir ülkeden demokrasiyi özümsemiş, darbelere kapısını kapatmış bir ülkeye geçmiş olduk. Demokratik hayatımız devam edecek, millet bu noktadaki iradesini ortaya koydu. Biz Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak, milletin temsilcileri olarak bize düşen görevi ifa ettik. Cumhurbaşkanımız önderlik etti, milletimiz önderlik etti. Halkımız meydanlarda demokrasiye bağlılığını ifade ediyor, demokrasi nöbeti tutuyor. Bundan sonra darbe olmayacağına göre eksik kalan taraflar hangileridir, onları giderelim. Mesela sığınak hadisemiz de basına intikal etti. Böyle bir şey beklenmiyordu. Sığınak meselemizi çözüyoruz. Niye? Sığınak sadece darbede lazım değil, selde, depremde, savaş, herhangi bir harekatta lazım olabilir” dedi. Ziyarette TGF Onursal Başkanı CHP İzmir milletvekili Atilla Sertel de eşlik etti

Bu haber 1143 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi