Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
MÜFTÜDEN BAYRAM MESAJI

MÜFTÜDEN BAYRAM MESAJI

Tarih 11 Eylül 2016, 07:06 Editör PINAR YILMAZ

MÜFTÜDEN BAYRAM MESAJI

MÜFTÜDEN BAYRAM MESAJI

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

İl Müftüsü Gerek, mesajında, sözlükte yaklaşmak, Allah’a yakınlık sağlamaya vesile olan şey anlamına gelen “kurban” kelimesinin, maddi ve manevi her türlü yakın olmayı ifade ettiğini kaydetti.

Kurban kelimesinin, dini terim olarak ise Allah rızasını kazanmak amacı ve ibadet niyetiyle belirli vakitte, belirli nitelikleri taşıyan hayvanı usulünce kesmek anlamına geldiğini dile getiren Gerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kurban, hayatımızda gerek fert, gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan mali ibadetlerimizden biridir. Kurban kesmenin maksatlarından biri de yoksulların evine et girmesini temin etmektir. Bu itibarla, kurban etinin hepsini yoksullara sadaka olarak dağıtmak veya aile efradı için alıkoymak caiz ise de en uygun olanı kurban etini üçe taksim edip, birini kurban kesemeyen kimselere dağıtmak, bir bölümünü akraba tanıdık ve komşulara ikram etmek, birini de aile için alıkoymaktır. Şayet kurban kesen kimsenin aile fertleri kalabalık ve hali vakti de çok iyi değilse, kurban etini dağıtmadan tamamını çoluk çocuğu için alıkoyabilir.”

Gerek, Kurban Bayramı’nın toplumdaki kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tuttuğunu ifade ederek, sosyal adaletin gerçekleşmesine de katkıda bulunduğunu aktardı.

Kurban kesmenin sosyal ve iktisadi açıdan da bir takım faydalarının bulunduğunu kaydeden Müftü Gerek, “Kurban Bayramı sebebiyle milyonlarca hayvanın kesildiğini ve geniş çapta mal varlığına kıyıldığını ileri sürüp, kurban kesmenin ekonomik bakımdan sakıncalı bir davranış olduğunu iddia edenler olabilir. Ancak, kesilen kurbanların dinimizde ifadesini bulan manada değerlendirilmesi, israftan kaçınılması, ihtiyaç sahiplerinin ve çevremizdeki insanların bundan istifade ettirilmesi, sosyal bünyemizde insani ilişkiler bağlamında faydalı neticeler ortaya çıkarmaktadır. Kaldı ki, bir sene boyunca zaten insanların gıda ihtiyacını karşılamak için belirli oranda kesim yapılmaktadır.” ifadesini kullandı.

 

Bu haber 870 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi