Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
KALE DAĞCILARINDAN DİNEK DAĞINA CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ

KALE DAĞCILARINDAN DİNEK DAĞINA CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ

Tarih 12 Ekim 2016, 00:45 Editör PINAR YILMAZ

KALE DAĞCILIK

DİNEK DAĞI CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜNÜN PORVASINI

KIRIKKALE KÜRE DAĞINDA YAPTI.

KALE DAĞCILIK

DİNEK DAĞI CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜNÜN PORVASINI

KIRIKKALE KÜRE DAĞINDA YAPTI.

 

Kırıkkale ilinin yeşili  yoğun, parkuru uzun ve en güzel yürüyüş alanı değince biz dağcılar için aklımıza Küre Dağı gelir. Kırıkkale iline 23 km Bahşılı ilçesine 16 km Hacılar kasabasına ise sadece 7 km.dir.

     23 Ekim Pazar günü yapılacak ” 8.DİNEK DAĞI CUMHURİYET YÜRÜYÜŞ” programına zinde girebilmek için Ramazan Kanmaz, Emir Çelik, Ali Çağlıyan, Mehmet Eyüpler, F.Nafiz Altuntop, Vedat Payalan’dan oluşan ekibe yeni üyelerimiz Tuncay Yıldız ve MehmetCan Kunduz’un da katılımıyla 9 kişilik çekirdek kadro ile sabah 08.05 sularında dernek önünden hareket ettik. Araçlarımızı Küreboğazı köyü İlkokul bahçesine park ettik. Kamp alanı  olark seçtiğimiz  okul bahçesinden ancak saat 08.55 sularında ayrılabildik.

     966 m.rakımda kurulmuş Küreboğazı köyü aynı zamanda Küre Dağının doğal kamp alanıydı. Bir vadi içine kurulmuş köyün içinden geçip Küre dağlarının arasındaki vadide yürüşümüze başladık. Küreboğazında ki yürüyüşümüzde yalnız değildik. Küçük şirin bir derede bizlere eşlik ediyordu. Dere bazen yerin altına girerek kayboluyor, bazende ortaya çıkarak ekibimize sürpriz yapıyordu.

   Yürüyüşümüze sadece dere eşlik etmiyordu. Kuşburnu, karamık, alıç , yabani erik ve yemişen gibi meyveleri bulunan ağaçlar ile ardıç, gürgen, meşe, karaçam, mazı  gibi meyvesiz iğne yapraklı ağaçlarda bizlere eşlik ederek ayrı bir motivasyon sağlıyordu. Küre Dağı ,yazımızın başlangıcında  belirtiğimiz gibi ağacı ve yeşili en yoğun bölgemiz olduğu için tırmanış, ekibi hiç yormuyordu.

    Kuşburnu ve ardıç ağaçlarının hemen yanıbaşındaki  çeşmede ilk molamızı verdik. Mola sonrası vadi içindeki yürüyüşümüz bir saat daha devam etti.  Saatlerimiz 10.30 sularını gösterirken vadi içindeki yolculuğumuz sona ermiş, tırmanışa geçmiştik. Şimdi terk edilmiş bir zamanlar köylülerin yayla yolu olan patika yol biz dağcıların  parkuru olmuştu.  Bir insanın dahi zor geçebildiği meşe ağaçların içinden tırmanışa geçtik. Tırmanış sonunda geçmiş senelerde köylülerin yayla olrak kullandığı  bölgede biraz dinlenip kuşburnu ve yabani erik takviyesi yaptıktan sonra saat 12.10 sularında zirveye vardık.

      Zirvede bir saat dinlenmeden sonrasında inişe geçtik. İniş başka bir bölgeden yapılacaktı. Önce Karaçam ve  meşe ormanları arasından geçerek dağın doğu-batı sırtından devam  ettik. Tırmanış faaliyetimizi saat 15.30 sularında tamamladık.

  Böylece bir tırmanışımız daha sona ermiş oluyordu. Başka tırmanış ve  programlarda buluşmak dileğiyle..

Kaynak:M A Kale Dağcılık ve Doğa sporları  kulüp Başkanı

 

    

Bu haber 1065 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi