Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Yazar Selçuk SİLSÜPÜR  Sümerolog Muazzez İlmiye ÇIğ ile beraber

Yazar Selçuk SİLSÜPÜR Sümerolog Muazzez İlmiye ÇIğ ile beraber

Tarih 25 Ekim 2016, 01:52 Editör PINAR YILMAZ

Araştırmacı Yazar Selçuk SİLSÜPÜR ün Sümerolog Muazzez İlmiye ÇIĞ İle Röportajı

Araştırmacı Yazar Selçuk SİLSÜPÜR’ün Sümerolog Muazzez İlmiye ÇIĞ İle Yılın İkinci Röportajı

             Gazetemiz köşe yazarı Selçuk SİLSÜPÜR,  22 Ekim 2016 tarihinde Mersin/Erdemli de Muazzez İlmiye Çığ’ın yazlığında ikinci defa ziyaret ederek bu röportajı gerçekleştirdi.

            Selçuk SİLSÜPÜR: Kıymetli hocam sizi ilk kez 28 Mayıs 2016 tarihinde ziyaret ederek ilk röportajı gerçekleşmiştik. Aradan 5 ay gibi bir süre geçti bu süre zarfında nasılsınız?

            Muazzez İlmiye ÇIĞ: Selçuk Bey, ziyaretiniz için tekrar teşekkür ediyorum. İyiyim. Sizler nasılsınız?

            Selçuk SİLSÜPÜR: Bizler de iyiyiz Bu ziyarete oğlum, kızım ve yeğenim ile geldim. Sizinle tekrar bir arada olmak bizim için bir onur ve mutluluk hocam.

            Muazzez İlmiye ÇIĞ: Teşekkürler Selçuk Bey benim içinde öyle. Mayıs ziyaretinde bana imzaladığınız Başyapıt “Bilinmeyen Türk Tarihi ve Kültürü” adlı eserinizi büyük bir dikkat ve özenle okudum. Gerçekten çok büyük bir emekle hazırlanmış, Tarihöncesi Çağlardan günümüze kadar Türk Tarihi ve Kültürü konusunda yazılmış en kapsamlı ve mükemmel kaynakçalı bir kitap. Bende size bu güzide kitabın tanıtımı konusunda bir katkı yapmak istedim ve “Bütün Dünya Dergisi”nin bu ayki sayısında kitabınızı anlatan bir makale yazdım.

            Selçuk SİLSÜPÜR: Bu nazik düşünceniz için size teşekkür ediyorum hocam. Size bu ziyaretimin anısına iki hediye takdim etmek istiyorum hocam. Birincisi mensubu bulunduğum Cerit Oymağının kadın Kethudası olan Kara Fatma Ninemin 300 Cerit yiğidiyle beraber Kırım Savaşı’nda Ruslarla savaşırken çekilmiş bir fotoğrafı ile Ankaralı vatansever işadamı Ferhat Selamoğlu’nun size gönderdiği seramik bir eseri size takdim ediyorum.

            Muazzez İlmiye ÇIĞ: Teşekkürler Selçuk Bey…

            Selçuk SİLSÜPÜR: Kıymetli hocam, size Mayıs ayındaki ziyaretimde yazmakta olduğum “Sumerliler/Kengerler Türk’tür ve Tarih Türklerle Başlar” adlı tarihi araştırma kitabımın bittiğini müjdeliyorum. Yine binlerce kaynakçalı bu kitabın içerisinde metinleri destekleyen, tablolar, grafikler,  resim ve haritalar da yer almaktadır. Yıllardır araştırmasını yaparak yazdığım, göz nuru döktüğüm bu eserin sunuş yazısını lütfederseniz beni çok ama çok mutlu edersiniz.

            Muazzez İlmiye ÇIĞ: Mayıs ayındaki ziyaretinizde de söyledim. Ülkemizin sizin gibi genç, dinamik ve bilgili araştırmacılara ihtiyacı var. Bu nedenle son eseriniz olan “Sumerliler/Kengerler Türk’tür ve Tarih Türklerle Başlar” kitabınızın sunuş yazısını yazmak benim için bir onurdur. Bu güzide eser basıldıktan sonra da tanıtımı içinde elimden geleni yapacağım.

            Selçuk SİLSÜPÜR: Muazzez Hocam, çok teşekkür ediyorum. Bu kitabın sunuş yazısını yazmanız benim için çok önemli ve mutluluk verici bir gelişmedir. Yine kitabın arka sayfasında kitapla ilgili birkaç cümlelik bir tanıtım yazısı ile birlikte çekilmiş bir fotoğrafınız beni çok mutlu edecektir.

            Muazzez İlmiye ÇIĞ: Yazlığımın bahçesinde kitabımız için birkaç fotoğraf çektirebiliriz. Kitabınız çıktıktan sonra da imzalı bir kitabınızı isterim.

            Selçuk SİLSÜPÜR: Size Allah’tan uzun ömürler niyaz ediyorum Kıymetli hocam.

            Muazzez İlmiye Çığ: Allah’tan uzun bir ömür değil, sağlıklı bir ömür diliyorum. Selçuk Bey…

Bu haber 1564 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi