Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Yeşil vadi mesleki ve teknik Anadolu lisesindeni Aşure etkinliği

Yeşil vadi mesleki ve teknik Anadolu lisesindeni Aşure etkinliği

Tarih 25 Ekim 2016, 02:35 Editör PINAR YILMAZ

Yeşil vadi mesleki ve teknik Anadolu lisesi öğrencileri Aşure etkinliği düzenlendi

Yeşil vadi mesleki ve teknik Anadolu lisesi öğrencileri Aşure etkinliği düzenlendi

 

Okul yemekhanesinde kendi imkanları ile pişirdikleri aşureleri okul idarecileri,öğretmenleri ve öğrencilerine ikram ederken civar okullara da ikram ettiklerini söyleyen öğrencilere okul müdürü şu konuşmayı yaptı.

Okul müdürü Kadir Temizgül, Değerli Arkadaşlar! Sevgili Çocuklar;

Bugün, Hazreti Hüseyin Efendimiz’in münafık ve İslâm düşmanları tarafından Kerbela’da şehit edilişinin 1377nci.(H-61) (2016-H-1438) yıldönümüdür.

Hepimizce çok iyi bilinmektedir ki, gerek Muharrem ayı, gerekse Aşure; insanlık tarihinin başlangıcından itibaren birbirinden önemli olayları ve mucizeleri içinde barındırmıştır.

Hazreti Hüseyin Efendimiz başta olmak üzere bütün İslâm şehitlerimiz, ödüllerin en güzelleri ile ödüllendirilmiştir. “Cennet Gençleri’nin Efendisi” olma şanının Hazreti Hüseyin Efendimize verildiği, bu elîm cinayetten yıllarca önce, En Büyük İnsan, En Büyük Peygamber tarafından bildirilmiştir.

        İslam düşmanları tarih boyunca hilelerini, entrikalarını düzenbazlıklarını sürdürdükleri gibi günümüzde de sürdürmeye devam etmektedirler ve kıyamete kadar da sürdürecekleri aşikârdır.

        Bunun en bariz örneği 15 Temmuz 2016 FETÖ cuların darbe girişimidir. İçerisinde zıkkımlandıkları ekmeğiyle suyuyla beslendikleri cennet vatanımıza kendilerine emanet ettiğimiz Vatan savunma silahlarımızı Milletimize karşı kullanma ihanetini, gafletini, çılgınlığın göstermişlerdir.



Bu kalkışma esnasında 241 vatan evladımızı şehit verdik binlerce insanımızı gazi bıraktık.

        Hüseyinlerimize, Ömer Halisdemir’lerimizi, Alpaslan Yazıcı’larımızı da kattık bağrımıza taş bastık acımızı paylaştık ama vatanımızı paylaşmalarına asla müsaade etmedik etmeyeceğimizi Cihana meydanlarda haykırdık.

Bizler, biliyor ve inanıyoruz ki, tarih boyunca meydana gelen bütün olaylar, ezelî ve ilahî takdirin bir hükmüdür.  Hazreti Hüseyin Efendimiz ve bütün İslâm şehitlerinin ebedî saadet içinde olduklarını bilmemiz, acımızı azaltan tek teselli kaynağımız­dır. Allah, manevî tasarruflarını üzerimizden eksik etmesin.

Değerli Arkadaşlar! Sevgili Çocuklar;Millî birlik ve beraberliğimizin daha çok güçlenmesi, Din, Dil, Irk, mezhep,renk  farklılıklarımızın hiçbir zaman sorun haline gelmemesi, “Bir ve beraber olmaktan zevk duyan” insanlarımızın daha çok artması için hepimize önemli görevlerin düştüğünü, buradan bir kere daha önemle hatırlatmak istiyorum. Bu şekilde BİR olacağımız, DİRİ olacağımız ve İRİ olacağımız unutulmamalıdır.

        Bu vesile ile Geleneksel hale getirdiğimiz Aşure Etkinliğimizi Hz.Hüseyin ve 15 Temmuz2016 da Şehit olan Kırıkkale li şehitlerimiz ve diğer tüm şehitlerimizin Ruhları için ithaf ediyoruz.

 İsimleri gönlümüzde ve Şehit Alparslan Yazıcı Kız Anadolu imam Hatip Lisesi ile 15 Temmuz Şehitleri Kız Anadolu imam Hatip Liselerine verilen okullarımızda ikram etmeyi uygun bulduk ve öğrencilerimizin dualarını talep ettik.Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun gazilerimize allah hayırlı ömürler versin Vatanımızı Milletimizi dahili ve harici meczuplardan muhafaza etsin Aşure etkinliğimiz hayırlara vesile olsun emeği geçen tüm arkadaşlara ve dualarını esirgemeyen tüm halkımıza teşekkür ediyorum.diyerek öğrencilere aşure dağıtımı yapıldı.

 

Bu haber 1584 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi