Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
Diyanet İşleri Başkanı  Görmez,Geleceğimiz tehlikede

Diyanet İşleri Başkanı Görmez,Geleceğimiz tehlikede

Tarih 03 Aralık 2016, 11:59 Editör PINAR YILMAZ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, temel atma ve ziyaretler için geldiği Kırıkkale de, Nur Camisi ve Külliyesinde, cuma namazında hutbe okudu

 

Geleceğimiz tehlikede

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, temel atma ve ziyaretler için geldiği Kırıkkale'de, Nur Camisi ve Külliyesinde, cuma namazında hutbe okudu. Cemaatin cumalarının mübarek olmasını dileyen Görmez, son günlerde Halep'te bina yıkıntıları arasında çocuk bedenleri olduğunu hatırlatarak, "Bütün savaşlarda yetim, kimsesiz kalan milyonlarca çocuk, insanlığın geleceğinin tehlikede olduğunu gösteriyor" dedi.

KÖTÜLÜK YAPILIYOR

Görmez, Halep ve Arakan'da çocukların yaşamını kaybettiğine dikkati çekerek, "Bütün savaşlarda yetim, kimsesiz kalan milyonlarca çocuk, insanlığın geleceğinin tehlikede olduğunu gösteriyor. Çocukların can güvenliğini sağlamadığımız mekanlar ve daha iki gün önce milletçe yüreğimiz dağlandı. Bir öğrenci yurdunda 12 çocuk bizim ihmallerimiz, kusurlarımız yüzünden yanarak can verdi. Bu sadece gördüğümüz küçücük bir tablo. Bütün dünyada çocuklara yönelik kötülükler devam ediyor" diye konuştu.

KISMEN MÜMKÜN DEĞİL

Görmez, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz'ı ziyaretinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Hac ve umre ücretlerinin Türk lirası üzerinden belirlenmesi ile ilgili çalışmaları olup olmadığını" sorması üzerine Görmez, bu konuda çalıştıklarını belirterek, "Hem ulaşım hem de konaklama giderleri birtakım uluslararası kurlardan yapıldığı için bunun nasıl temin edileceğine ilişkin arkadaşlarımız çalışma yapıyorlar. Bilahare bilgi verilir. Umre başladığı için belki kısmen mümkün olmayabilir ama hac için arkadaşlarımız hazırlıklarını o şekilde yapacaklar." diye konuştu. Vali Haktankaçmaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti aktararak, Görmez'e teşekkür etti.(KALE HBR)

 


Bu haber 854 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi. Bahşılı İmam Hatip Ortaokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI 8 Mart Dünya Kadınlar Günü RESİM SERGİSİ YAPILDI
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi