Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
1-7 ARALIK 112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASI

1-7 ARALIK 112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASI

Tarih 08 Aralık 2016, 01:55 Editör PINAR YILMAZ

1-7 ARALIK 112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

1-7 ARALIK 112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

İlimiz geneli yaklaşık 280 personelimizle 15 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz da  28 tam donanımlı ambulans, 2 motosiklet ambulans ve 2 UMKE aracımız ile vatandaşlarımıza acil sağlık hizmeti vermekteyiz. 2017 yılı ilk 11 ayda Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelere 13.300, tıp fakültesi hastanesine 7.300 ve özel hastanelere 20 olmak üzere toplamda yaklaşık 26.000 vaka hastanelerimize acil sağlık hizmeti ambulanslarımız ile taşınmıştır. İlimiz hastanelerinde de ilk 11 ayda yaklaşık 340.000 vatandaşımız acil sağlık hizmetlerinden yararlanmışlardır.

1-7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası olması sebebiyle Sağlık Bakanlığımızca “112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi” konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla “YAŞAMA YOL VER!” sloganı ile yürütülmekte olan medya kampanyası ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır.

 

       ‘’YAŞAMA YOL VER” medya kampanyası kapsamında Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği personeli tarafından ‘’112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi’’ konularında toplumsal farkındalığı artırmak, sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında; Podyum AVM’de 1.000 kişiye, Altunbilekler AVM’de  1.250 kişiye, Merkez Cumhuriyet ilköğretim okulunda 250 öğrenciye, ilimizde bulanan dolmuş ve taksi duraklarındaki yaklaşık 500 şoförümüze ve bölge trafik şube müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan trafik kontrollerinde yaklaşık 1.000 kişiye ulaşılmış olup,  halkımıza Yaşama Yol Ver kampanyası tanıtılmıştır. Stant başında halkımızla soru cevap şeklinde tanıtımlar yapılarak dikkatleri çekilmiş olup afiş, broşür ve araç içi bilgi kartları dağıtılmıştır.

         İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mustafa UZUN yaptığı konuşmada “yollarda ambulanslar ve diğer geçiş öncelikli araçların kullanımı için yapılan güvenlik şeritlerinin başka araçlar tarafından kullanılması, bazı sürücülerin ambulansa yol vermemesi ya da verememesi, bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu gibi nedenler ambulansların vakalara ulaşmasını zorlaştırmaktadır. Bu konuda daha duyarlı olmaları konusunda vatandaşlarımıza bir kez daha çağrı yaparak Ambulansa yol vermelerini hatırlatır 1- 7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası münasebetiyle de zorlu şartlarda dahi büyük bir özveriyle çalışan tüm Acil Sağlık Hizmetleri personelini kutlar, başarılarının devamını dilerim.”  dedi.

 

      

 

Bu haber 933 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi