Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
50 bin öğrencinin karne mutluluğu

50 bin öğrencinin karne mutluluğu

Tarih 21 Ocak 2017, 12:54 Editör PINAR YILMAZ

Kırıkkale de 2016 – 2017 Eğitim Öğretim yılının 1. dönemi sona erdi.

50 bin öğrencinin karne mutluluğu

Kırıkkale’de 2016 – 2017 Eğitim Öğretim yılının 1. dönemi sona erdi. Kırıkkale’deki 3 bin 600 öğretmen ile 50 bin 064 öğrenci karne alarak tatil sevincini yaşadı. Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, karne alan öğrencileri tebrik ederken tatilin bir ders fırsatı olduğunu bunun iyi değerlendirilmesi gerekildiğini söyledi. Velilere de uyarıda bulunan Vali Haktankaçmaz, karnesinde kırık olan öğrencilere tepki gösterilmemesi gerektiğini, tam aksine daha duyarlı ve bilinçli bir şekilde tavsiyede bulunulmasını istedi.

 

ÇİFTE SEVİNÇ

2016 – 2017 Eğitim Öğretim yılı 1. dönemi Şeyh Edebali İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Programa Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz ile birlikte İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Gençlik Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve birim amirleri katıldı. Çocuklarının karne sevincini birlikte paylaşan veliler ise, alınan başarılı sonuçlardan dolayı çifte mutluluk yaşadıklarını dile getirdiler.

 

BÜYÜK EMEKLERİ VAR

Böyle bir günde birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan Vali İlker Haktankaçmaz “Çocuklarımız sıcak, yağmurdu, kardı derken bir dönemi bitirdiler. Onların hepsinin yüzünde o mutlulukları görüyoruz. Onların hepsi tatili hak ettiler. İlimizde bu TEOG sınavında Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı gösterdik o açıdan mutluyuz. Bu okulumuzda en başarılı okulumuzdan birisidir. Çıtayı biraz daha ileri götüreceğiz. Tabi bu başarıda bu güzellikte öğrencilerimizi gayreti, çabası, başarısı çok önemli ama Milli Eğitim camiasında öğretmenlerimizde en alt düzeyde çalışanından en üst düzeydeki insana kadar çok büyük emeği ve katkıları var. Bu nedenle de öncelikle ailelerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

ÇOK KIYMETLİLER

Sözlerini sürdüren Vali Haktankaçmaz “İnşallah daha güzel yıllar eğitim ve öğretim yılları bakımından güzel ve başarılı yıllar geçireceğiz. Ailelere de her zaman olduğu gibi yine bir uyarı yapmak istiyorum çocuklarımızın bazılarının karnelerinde kötü ve zayıflar olabilir. Bunlar tabi telefi edilmeyecek şeyler değil. Çocuklarımız çok kıymetlidirler. İnşallah onlar bu eksikleri tamamlayıp gidereceklerdir. Ailelerimizde biraz hassas olurlarsa çocuklarımızın motivasyonlarının bozulmaması bakımından faydalı olur. Tüm çocuklarımıza iyi tatiller diliyorum. İnşallah bu tatili boş çıkartmazlar” dedi.

 

673 BİN KİTAP DAĞITILDI

Kırıkkale’nin Milli Eğitim’deki bilgileri hakkında açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin “2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı I. Dönemi 20 Ocak 2017 Cuma günü bütün okullarımızda karne dağıtımı ile sona erecektir. İlimizde; Okulöncesinde 3.689 öğrenci, İlkokulda 13.978 öğrenci, Ortaokulda 16.108 öğrenci, Lise ve dengi okullarımızda 16.289 öğrenci olmak üzere toplamda 50.064 öğrencimiz karne alacaktır. Bu öğrencilerimizden 1067 tanesi yabancı uyrukludur. Bu yarıyılda ilimiz genelinde 2501 öğrencimiz Taşımalı Eğitimden yararlandırılmıştır. Ayrıca 2016-2017 Eğitim öğretim yılında öğrencilerimize toplam 673.846 adet ders kitabı ücretsiz olarak temin edilmiştir”

 

HERHANGİ BİR AKSAKLIK YOK

“İlimizde verimli ve başarılı bir yarıyıl geçirmiş bulunmaktayız. TEOG sınavında ilimiz öğrencileri başarılı olmuştur. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Ortak Sınavlarında İl genelindeki başarı ortalamamız Türkiye geneli başarı ortalamasının üzerinde gerçekleşmiştir. Dönem boyunca okullarımızda genel olarak herhangi bir aksaklık olmamış, önemli bir problem yaşanmamıştır. Velimizden, valimize, vekillerimizden sivil toplum kuruluşlarımıza kadar ilimiz eğitimine katkıda bulunan herkese ve görevli tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

 

İKİNCİ DÖNEM 6 ŞUBATTA

Sözlerini sürdüren Çetin “Bugün karne alan başarılı öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Görece başarılı sayılmayan öğrencilerimizin ikinci dönem daha başarılı olması için öğrenci veli ve okul olarak hep birlikte gayret içinde olacağımızı ifade etmek istiyorum. Ayrıca öğrencilerimizin bu arayı iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak II. Döneme; öğrencilerimizin dinlenmiş ve eksik yönlerini geliştirmiş olarak dönmelerini bekliyorum. Bu vesile ile Kırıkkale eğitim camiamıza ve kamuoyuna saygılarımı sunuyorum” dedi.(KALE HBR)

Bu haber 932 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi