Haberci71.com -  Kırıkkale Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
15 Yıldır Emekli Maaşları Yanlış Hesaplanmış

15 Yıldır Emekli Maaşları Yanlış Hesaplanmış

Tarih 20 Mart 2017, 01:56 Editör PINAR YILMAZ

Yargıtay Karar Verdi, 15 Yıldır Emekli Maaşları Yanlış Hesaplanmış

Yargıtay Karar Verdi, 15 Yıldır Emekli Maaşları Yanlış Hesaplanmış

Av.Kemal Çelebi’nin 2000 yılında emekli olan Haci Uçar için açmış olduğu dava Yargıtay tarafından sonuçlandı. Karara göre 2000 yılından sonra emekli olanların maaşları yanlış hesaplanmış. 

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Av. Kemal Çelebi,  Yargıtay’ın verdiği karar doğrultusunda Türkiye’de yaklaşık 9-10 Milyon emeklinin maaş kat sayılarını yanlış hesaplandığını ve her emeklinin devlette 37 bin lira alacağı olduğunu söyledi.

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde 15.10.2000 tarihinde emekli olan Haci Uçar Avukatı Kemal Çelebi tarafından açılan dava Yargıtay tarafından sonuçlandı. Yargıtayın kararına göre 31.12.1999 tarihine kadar yaşlılık aylıkları hesabında kat sayı esasına dayalı gösterge sistemi uygulanmakta iken,4447.sayılı yasa ile alınan maddede değişiklik yapılması sonucu 01.01.2000 tarihinden itibaren kat sayı esasına dayalı gösterge sistemi yürürlükten kaldırılmıştır. Bu nedenle yargıyaın kararından sonra milyonlarca emeklinin maaşlarında iyileştirme yapılacağı ve geçmişe yönelik birikenlerinin faizi ile tahsil edileceği belirtildi.

Avukat Kemal Çelebi, Elazığ Tüm İşçi Emeklileri Başkanı Mehmet Kayabaş, ve yönetim kurulu üyeleri, Bingöl Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Mehmet Evran’ın da katıldığı basın toplantısında Müvekkili işçi emeklisi, Haci Uçur adına 2011 yılında açtıkları davanın Yargıtay tarafından onandığını belirterek,”   Bilindiği üzere 31.12.1999 tarihine kadar yaşlılık aylıkları hesabında kat sayı esasına dayalı gösterge sistemi uygulanmakta iken,4447.sayılı yasa ile alınan maddede değişiklik yapılması sonucu 01.01.2000 tarihinden itibaren kat sayı esasına dayalı gösterge sistemi yürürlükten kaldırılmıştır. Buna göre 2000 yılı sonrası emekli olanların yaşlılık aylıklarının hesabında çalışılan süre gelişme hızı, ödenen prim ve sair gibi unsurların gözetildiği ve emeklilerin lehine olan yeni hesaplama sistemi göz önüne alınması gerekmektedir. İşte bugüne kadar 01.01.2000 tarihinden sonra emekli olan emeklilerin yaşlılık aylıklarının hesabında yeni sistem gözetilmeyip eski sisteme göre uygulama yapıldığından bu durum milyonlarca emeklinin mağduriyetine yol açmıştır. Yargıtayımız açmış olduğumuz emsal davada vermiş olduğu kararla bundan sonra yaşlılık aylıklarının tespitinde, nasıl bir hesaplama sistemi yapılacağını ayrıntısıyla belirtmiştir. Böylece 01.01.2000 tarihinden sonra emekli olan tüm işçi emeklilerinin yaşlılık aylıklarının hesabında Yargıtayımızın vermiş olduğu bu karar esas alınarak milyonlarca emeklinin yaşlılık aylıkları lehlerine olacak şekilde yeniden düzenlenecektir. Ve o tarihten bugüne kadar almadıkları maaş farklarımda geri alacaktır. Türkiye’de ki tüm emekli dernek il başkanlıklarına ve genel merkezlerine emsal olan bu kararımız gönderilecek ve ulusal basın yoluyla da Türkiye kamuoyuyla paylaşılacaktır” dedi.

Elazığ İşçi emeklileri derneği başkanı Mehmet Kayabaş, Av. Kemal Çelebi’ye teşekkür ederek emeklilerin hak kayıplarının önlendiğini söyledi.

(KAYNAK :Editör: Arzu AKIN-M.AJANS23.COM-aYDIN TUFAN PAYLAŞIM)

 

Bu haber 1467 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Güncel

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı Bahsılının ilk kadın muhtarı çetin mazbatasını alarak görevine basladı

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.

BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI. BAHSILI BELEDİYE BAKANLIĞINI KAZANAN BİSKİN MAZBATASINI ALDI.
KIRIKKALEDE TARİH YAZAN ÜÇLÜ10 Ocak 2021

HABER ARA


Gelişmiş Arama

REKLAMLAR



 


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi